Asztalitenisz

2023.03.01. 14:10

Ezüstérmet szerzett a SZAK két fiatalja - Nyolc vasi állt asztalhoz a Budapest Bajnokságon

Ezüstéremmel tértek haza a Szombathelyi AK-Sportiskola fiataljai az U17-es és U19-es korosztály részére rendezett asztalitenisz Budapest-bajnokságról.

Pum András

Az elmúlt hétvégén rendezték az asztalitenisz Budapest Bajnokságot – U17-es és U19-es korosztályban álltak asztalhoz a játékosok. Vármegyénket a Szombathelyi AK-Sportiskola öt fiatalja – Poór Balázs, Gergely Márk, Horváth Gábor, Poór Patrik, Szarka Gábor – és a Celldömölki VSE-Swietelsky Vulkánfürdő három asztaliteniszezője – Kovács Korinna, Ölbei Barnabás, Gőgös Martin – képviselte. Poór Balázs U17-es egyéniben főtáblásként kiemelt volt, egy sima győzelem után a későbbi második helyezett Nikolaosztól kapott ki 3-0-ra. Másnapra Balázs már nem érezte jól magát és a páros versenyszám után – ahol a legjobb nyolc között végzett – az egyénitől visszalépett. Gergely Márk eléggé szélsőséges formát mutatott, a két nap játszott kiemelkedően és szenvedett váratlan vereségeket is. U17 egyéniben a főtáblán két fordulót is ment és a legjobb nyolcig jutott. Az U19-ben a főtábla első fordulójában váratlan vereséget szenvedett és nem jutott a legjobb 16 közé. 

Horváth Gábornak egyéniben egyik nap sem sikerült főtáblára kerülnie. Az U17-eseknél a főtáblára jutásért kapott ki, U19-ben pedig a csoportküzdelmek során kétszer is alulmaradt. Párosban Poór Patrikkal az oldalán mindkét versenyszámban a legjobb 16 között esett ki. Poór Patrik mindkét napon csoportmásodikként jutott túl a selejtezőkön. Az U17-ben a bejátszáson kikapott, U19-ben pedig főtáblára került, itt búcsúzott. Szarka Gábor számára erősnek bizonyult az ifik mezőnye, a két nap alatt csak a vigaszágon tudott meccset nyerni. Párosban nem sikerült győzelmet aratnia. Az U17-es fiúknál párosban a Gergely Márk-Poór Balázs duó egészen a döntőig menetelt, ahol a Szántosi-Wei kettős ellen nagy csatában 3-1-re alulmaradtak. Az U17-es lányoknál a celli Kovács Korinna nem jutott a főtáblára, a vigaszágon egy mérkőzést nyert meg, párosban pedig a főtáblán az első fordulóban búcsúzott. Gőgös Martin az U17-es fiúknál a főtáblára jutott, itt viszont kikapott Poór Balázstól. Ölbei Barnabás a vigaszágra került, ahol egy fordulót ment. Az U19-es lányok mezőnyében egyesben Kovács Korinna nem jutott a főtáblára, míg párosban az első körben kiesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában