Vízilabda

2023.03.07. 12:47

Nagy csatát nyert az AVUS - Két góllal kerekedtek felül Tatabányán

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 20. fordulójában az AVUS nagy csatában, két góllal nyert a Tatabánya ellen.

Pum András

Sági Benjámin két gólt dobott

Forrás: Cseh Gábor

Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület–Tatabányai VSE 9-7 (3-2, 4-2, 0-0, 2-3). Szombathely, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Kovács A., Kiss.

AVUS: Antoni – Szőke 1, Makrai, Sági 2, Juhász S., Maciejewski 2, Kertész 1. Csere: Mercs, Németh B. 1, Kovács K. 1, Makarenko 1, Berényi, Szabó B. Edző: Zoufal Norbert.

Szőke büntetőből szerzett vezetést az aligátoroknak, majd Sági egy emberelőnyös helyzetet használt ki: 2-0. A vendégek szépítettek, majd Makarenko találatával ismét kettővel mentek a vasiak, ám a lefújás előtt szépítettek a tatabányaiak. A második negyedben a lengyel Maciejewski egy perc alatt duplázott (5-2). Ebben a negyedben a hazaiak sokkal jobban játszottak a vendégeknél, a nagyszünetre így 7-4-re vezettek. A harmadik negyedben aztán egyik csapatnak sem sikerült semmi. Rossz passzok, nagy védések, kimaradt helyzetek - a harmadik nyolc percben egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie, ami azért nagyon ritka vízilabdában. Sőt, a hazaiaknak sokáig a negyedik negyedben sem és mivel a vendégek büntetőből, majd kétszer akcióból is gólt szereztek, kiegyenlítettek (7-7). Kovács Kevin törte meg az AVUS ekkor már több, mint negyedórás gólcsendjét, majd a lefújás előtt hét másodperccel Kertész Bence állította be a 9-7-es végeredményt.

Zoufal Norbert: – Hiányérzetem van bennem a játékot illetően, csak a legvégén tudtunk nyerni. Nem játszottunk jól, de nyertünk és ez a lényeg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában