Versenyeredmények

2023.03.27. 14:22

Németországban járt a „Leo” Karata-do SE

A hétvégén rendezték meg a németországi Burghardtsdorfban a 18. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate Versenyt - ott voltak a mezőnyben a szombathelyi „Leo” Karate-do SE sportolói.

Tóth Gábor

A megmérettetésen hét ország 59 egyesülete 673 nevezéssel képviseltette magát. A vasi, szombathelyi színeket a „Leo” Karate-do SE képviselte öt sportolóval – a hatodik versenyző, Somogyi Dávid sérülés miatt kihagyta az erőpróbát, így edzőként segédkezett a versenyen.

Kata (formagyakorlat) versenyszámban az U6-U8 összevont kategóriában Varga Sarolta első külföldi versenyén vett részt, ötödik helyen zárt – kicsit elizgulta a szereplését. Kumite (küzdelem) kategóriában szintén indult Sarolta, mindkét ellenfelét maga mögé utasította, a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Testvére Varga Boróka az U10-es korosztályban indult. Borókának szintén ez volt az első külföldi versenye, a népes mezőnyben sem katában, sem kumitéban nem sikerült érmet szereznie. U16-os korosztályban Polyák Dorka és Molnár Csenge nevezett. Kata versenyszámban pontozásos rendszerben az első körben mindketten továbbjutottak, a második kört viszont már csak Csenge vette sikerrel, végül bronzéremmel zárt. Kumitéban mindketten rajthoz álltak. A -54 kg-os súlycsoportban Csenge nem tudott érmet szerezni. A -61 kg-os súlycsoportban Dorka nagyszerűen versenyzett, a bronzmérkőzésén az utolsó másodpercben fordított, begyűjtötte a harmadik helyet. A felnőttek mezőnyében Somogyi Laura katában bronzérmes lett. Kumitéban, a -50 kilós súlycsoportban Laura szintén harmadik lett.

– Erős, színvonalas nemzetközi versenyen vettünk részt, több érmet is begyűjtöttünk, büszke vagyok a tanítványaimra – értékelt Gál Róbert „Leo” Karate-do SE vezetőedzője. – Sűrű a szezonunk, keményen dolgoznak a fiatalok. Lesz egy hazai versenyünk, majd május elején Szardíniára, május végén pedig Lengyelországba utazunk – természetesen a folytatásban is szeretnénk méltóképpen képviselni Szombathely színeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában