Amerikai futball

2023.04.01. 10:00

Amerikaifoci: kezdi a szezont a Crushers!

Kezdődik a 2023-as amerikafutball-bajnokság. A szezonnyitón a Szombathely Crushers vasárnap 15 órakor az Újpest Bulldogs gárdáját fogadja a Városligeti pályán.

Tóth Gábor

A két új fiú, Kevin Walcott (balról) és Devon LeSure

Forrás: VN/Békei Norbert

A tavalyi divízió I.-es bajnokságot ezüstéremmel zárta a Crushers - a 2023-as szezont azonban már a legmagasabb, profi-félprofi csapatokat felvonultató HFL-ligában kezdi. A Magyar Amerikai Futball Szövetség ugyanis létszámnövelés szándékával összevonta a HFL-ligát a divízió I.-es bajnoksággal, a legjobb divízió I.-es csapatok pedig vállalták a megmérettetést a legmagasabb szinten.  A bajnokságot kilenc csapat alkotja, az alapszakaszban mindenki hat mérkőzést játszik - hármat otthon, hármat hazai pályán -, a legjobb hat pedig bejut a rájátszásba.

-A divízió I.-es bajnokságnak meghatározó csapata voltunk, bajnoki címekkel, dobogós eredményekkel, szeretnénk a HFL-ben is a szűk elitbe tartozni - jelezte Békei Norbert, a Szombathely Crushers sérüléssel bajlódó játékosa, alelnöke, marketingese. - Ennek megfelelően már február elején megkezdtük a felkészülést. Kezdetben teremben dolgoztunk, aztán amint az időjárás engedte a szabadban folytattuk a munkát. Osztrák csapatokkal edzőmeccseket is játszottunk. Történt változás a keretünkben. 

Forrás: VN/Békei Norbert

Az amerikai Billy Hatten távozott, a kulcsemberek közül pedig Tatár Sándor és Rozmann Gábor felhagyott a játékkal. Két import játékossal erősítettük meg a keretünket: az irányító Devon LeSure és a védelem több posztján bevethető Kevin Walcott egyaránt az Egyesület Államokból érkezett. Illetve Győrből igazoltuk a védelembe Csizmadia Tamást. Az elmúlt években egy kisebb stáb felelt a taktikáért, ami nem mindig működött a legjobban. Ezt kiküszöbölve új edzői stábbal vágunk neki a szezonnak: a főedző, egyben a támadásokért is felelős Gildo Mayer Ausztriából, a védelemért felelős Macher Bálint pedig Győrből érkezett. Jó csapatunk van, becsülettel dolgozunk, az alapcélunk a rájátszásba kerülés - de ebben a társaságban akár egy dobogós helyezés is benne van.

-A nyitómeccs nem lesz könnyű, az Újpest jó csapat, tele minőségi játékosokkal, többek között a tőlünk távozó Billy Hatten is ellenfelünket erősíti. Ettől függetlenül szeretnénk győzelemmel nyitni a szezont, és nagyon várjuk a szurkolókat - zárta szavait Békei Norbert.

A Szombathely Crushers hazai mérkőzései (Városligeti pálya). Április 1., szombat, 15.00: Crushers-Újpest Bulldogs. Május 6., szombat, 15.00: Crushers-Budapest Titans. Május 20., szombat, 15.00: Crushers - Football Armoury Cowbells. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában