Labdarúgás

2023.04.26. 19:04

Fordított, legyűrte a vendég Békéscsabát a Haladás - fotók

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Békéscsabát fogadta – az egykor szebb napokat látott patinás csapatok csatáját a vasiak nyerték 2-1-re.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A Haladás jó formába lendült az utóbbi hetekben, előző négy bajnokiját veretlenül, két győzelemmel, két döntetlennel tudta le. A bentmaradásért küzdő Békéscsaba edzőt váltott – Pásztor Józseffel a padon az elmúlt két fordulóban négy pontot gyűjtött be.

Szombathelyi Haladás– Békéscsaba 1912 Előre 2-1 (1-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 628 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Jakab (Vígh-Tarsonyi, Mohos).

Haladás: Mursits – Nyíri, Csonka, Devecseri, Bolla – Csernik (Tóth M., 69.), Csilus, Rácz (Doktorics, 69,), Horváth R. (Mayer, 78.) – Molnár R. (Katona, 90.), Borvető (Lencse, 78.). Edző: Michal Hipp.

Békéscsaba: Krnács – Puskás G. (Szalai, 77.), Albert (Ilyés, 90.), Bora., Miklós – Horváth P. (Kóródi, 77.), Zvara (Kitl, 58.), Futó, Fazekas – Czékus, Lukács R. (Hamed, 58.). Edző: Pásztor József.

Gólszerzők: Horváth R. (24.), Molnár R. (52. – 11-esből), ill. Albert (7.).

7. perc: Jobbról végzett el szögletet a Békéscsaba, a rövidre erősen belőtt labdára érkezett Albert, és az ötösről a kapuba csúsztatott (0-1).

22. perc: Csernik tört be balról a csabai 16-oson belülre, Borvetőhöz perdült a labda, aki befordult a védőjéről, ám a 11 méterről, középről elengedett félmagasan középre tartó bombáját védte a kapus.

24. perc: Csernik húzta meg a bal szélen, tökéletesen ívelt középre, Borvető fejelt kapura, a jobb felsőbe tartó fejesét még nagy bravúrral a jobb kapufára tolta Krnács kapus, a kipattanóra azonban Horváth Rajmund csapott le, és közelről pofozta kapuba a labdát (1-1).

52. perc: Remek, gyors támadás végén Molnár húzta el a labdát Krnács kapus mellett, aki a pedig támadó lábát húzta el – 11-es! A sértett gólra váltotta a büntetőt, higgadtan rúgta a labdát a jobb alsó sarokba (2-1).

89. perc: Lencse indításával Molnár iramodott meg, és jobbról, 17 méterről elengedett lövése a jobb kapufa tövén csattant.

94. perc: Futó bombázott kapura egy lehulló labdát a 16-os vonaláról, Mursits bravúrral tolta ki a léc alá tartó löketet.

A Békéscsaba állt bele agresszívabban a meccsbe. És egy szöglet után gyorsan meg is szerezte a vezetést. A folytatásban aztán felvette a tempót a Haladás is, mezőnyfölényt harcolt ki. A nyomás pedig helyzetekben is megmutatkozott – teljesen megérdemelten egyenlített a házigazda. És az egyenlítő gól után sem vett vissza a tempóból. A Békéscsaba beszorult. Majd a félidő hajrájára rendezte sorait, vezetett néhány kontrát. Lüktető, hajtós meccset szakított meg a szünetet jelző sípszó.

Fordulás után nagy lendülettel tért vissza a pályára a Haladás, és egy jogos 11-esből szerzett góllal gyorsan meg is fordította az eredményt. A Békéscsaba igyekezett támadóbb szellemű játékra váltani, felívelt labdákkal, beívelésekkel próbált zavart okozni hazai oldalon – és a hazaiak mintha visszább vettek volna a tempóból. Csapkodóvá vált a játék, sok hibával, kevés helyzettel. A hajrában, az utolsó 10 percben minden mindegy alapon ment előre a vendég. A Haladás kontrákra rendezkedett be– rúgott egy kapufát. A hat perces hosszabbításban már nem változott az eredmény – mert Mursits bemutatott egy bravúrt. Nagy csatában nyert a Haladás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában