Kosárlabda

2023.04.27. 10:37

Országos döntőben a Falco U20!

Az U20-as kosárlabda-bajnokság országos döntőjében szerepel a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely korosztályos csapata.

Tóth Gábor

Fotó: © Unger Tamás

A Falco KC tavaly bronzéremmel zárta az U20-as bajnokságot - és az idei szezonban is jól teljesített eddig, hiszen az alapszakaszt megnyerte, magabiztosan kvalifikálta megát az országos döntőre. Az NB I. A csoportból még a Honvéd, a DEAC, a Sopron és a Kecskemét jutott be a debreceni döntőbe. Míg a B csoportot a MAFC, az NKA Pécs, a Pécsi VSK képviseli. A döntő kuparendszerben, egyenes kieséses szisztémában zajlik le csütörtöktől szombatig.

-Jó csapatunk van, jó szezont futunk, bizakodva várjuk az országos döntőt - árulta el Svajda Gábor, a Falco KC U20-as csapatának vezetőedzője. - De itt nincs javítási lehetőség, egy meccsen bárki legyőzhet bárkit, a pillanatnyi forma dönthet - meg kell birkózni a nyomással. Első ellenfelünk, a KTE is erős csapat, az alapszakaszban idegenben kikaptunk tőle, hazai pályán legyőztük. Az első meccs a legfontosabb, hiszen ha győzünk, akkor továbbjutunk a négy közé, és a folyatásban éremért küzdhetünk. Már szerdán megérkeztünk Debrecenbe, szerencsére nincs hiányzó, teljes kerettel, motivált csapattal várjuk az esti meccset. 

© Unger Tamás
Fotó: © Unger Tamás

A Falco U20 játékoskerete: Hansen Dániel, Büki Lóránt, Németh Bálint, Kovács Levente, Arnóczi Áron, Takács Zsolt, Várkony Tamás, Horváth Ádám, Horváth Nátán, Nárai Gergely, Pallag Márk, Kapui András.

Stáb: Svajda Gábor vezetőedző, Váradi-Biró Dorottya edző, Váradi Attila utánpótlás szakmai vezető, Varga Barbara masszőr.

Csütörtöki menetrend: NKA Pécs-DEAC KA 10.00, Budapest Honvéd-MAFC 12.30, Pécsi VSK-VEOLIA-Sopron KC 15.30, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-KTE Neumann János Egyetem 18.00.

A mérkőzéseknek az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok ad otthont.

Ha a Falco továbbjut a Kecskeméten, akkor a pénteki elődöntőben (12.30) a Pécsi VSE gárdájával csap össze.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában