Területi döntő

2023.04.29. 09:00

Tollaslabda diákolimpia az egyetemen

A szombathelyi Pillangó Tollaslabda Klub által lebonyolítandó Tollaslabda Diákolimpia területi döntőt vasárnap reggel 8.45-től rendezik meg az ELTE SEK Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnokban – látványosnak ígérkezik a verseny.

Sütő Dániel

Forrás: Pixabay

A Pillangó Tollaslabda Klub 2017-es megalakulásával a magyarországi tollaslabdasport képzeletbeli térképről egy fehér folt tűnt el. A klub versenyzői, sportolói Szombathelyen és Vas vármegye több településén kezdték meg kialakítani egy olimpiai sportág műveléséhez szükséges technikai és sportszakmai feltételeket. Az egyesület bekapcsolódása a Magyar Tollaslabda Szövetség által meghirdetett magyar nemzeti bajnokságba is sikeresen megtörtént – az egyesület igazolt versenyzőinek száma jelenleg 19 fő.

A Pillangó Tollaslabda Klub már hatodik éve működik közre szervezőként a diákolimpia

versenyeiben. A korábbi években végzett munka elismeréseként – egyben látva, értékelve a töretlen aktivitást – a Magyar Tollaslabda Szövetség a 2022/2023-as szezon területi versenyének szervezését a szombathelyi egyesületre bízta. A versenynek a szombathelyi ELTE SEK Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok ad otthont. Vasárnap reggel 8.15-től kezdődik a résztvevők regisztrációja, majd 8.45-től veszi kezdetét az ünnepélyes megnyitó. 

Az Országos Döntőn csak a kijutási helyezést elért játékosok vehetnek részt, a visszalépő játékosok helyett nem indulhatnak a rangsorban az adott területi döntőn a következő pozíciókat elérő versenyzők. A döntőt Kiskunfélegyházán rendezik majd május 12-14. között. A Tollaslabda Diákolimpia fővédnöki tisztét Novák Katalin köztársasági tölti be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában