Eredmények

2023.05.20. 14:00

Két verseny, két dobogós hely a HVSE birkózóitól

A napokban megrendezett budapesti felnőtt szabadfogású országos bajnokságon Wittmann Kristóf második lett súlycsoportjában, míg a bukaresti kadet szabadfogású nemzetközi versenyen Fábián Bálint az előkelő harmadik helyen zárt.

Sütő Dániel

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont a felnőtt országos bajnokságnak, amelyen összesen 196 birkózó küzdött az érmekért. Az ob-k történetében először adódott példa arra, hogy a küzdőteret teljesen elszeparálták, csak az aktuálisan szőnyegre lépő birkózó és az edzője léphetett be. Alig három héttel a Zágrábban véget ért Európa-bajnokságot követően mások mellett a kontinenstornán bronzérmet szerző Bajcajev Vlagyiszlav is szőnyegre lépett, ám ezúttal nem a szabadfogású 97 kilogrammosok között, hanem 125 kilogrammban diadalmaskodott. Az előnevezések alapján arra számíthattunk, hogy összeméri tudását a négyszeres Európa-bajnoki érmes Ligeti Dániellel, ám a Haladás VSE sportolója végül kihagyta az ob-t. Wittmann Kristóf azonban részt vett a tornán, ráadásul az említett 125 kg-os súlycsoportban, amelyben három győzelem mellett csak egyetlen egyszer kapott ki, épp a későbbi győztes Bajcajev ellen tus vereséggel maradt alul. Az érdiek közül előbb Molnár Tamást fektette két vállra, aztán Varga Dánielt tus győzelemmel múlta felül, majd a bajai Bagó Tibort 10-0-ás technikai tussal verte.  

- Nagyon elégedett vagyok Kristóf teljesítményével, a jövőt tekintve fiatal kora ellenére nagyon úgy fest, hogy nehézsúlyban előre tud lépni a ranglétrán - értékelt Veréb István, a Haladás VSE birkózó szakosztályának vezetője. - Taktikus volt, ésszel birkózott.

A kadet válogatottba igyekszik beverekedni magát Fábián Bálint, aki a román fővárosban tartott szabadfogású nemzetközi verseny 110 kg-os súlycsoportjában kétszer is megverte magyar riválisát. Honfitársa mellett román, bolgár ellenfelét is legyőzte, ám a döntőbe nem sikerült bejutnia másik bolgár vetélytársával szemben. A bronzmeccsen ismét legyűrte magyar ellenfelét, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

- Nagyon jó eredmény ez Bálinttól, kellenek a nemzetközi versenyek a világversenyeken való helytálláshoz. Négy győzelem, egy vereség - egyáltalán nem rossz mérleg, a lényeg a tapasztalatszerzés - méltatta versenyzője eredményét Veréb István. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában