Integráció

2023.05.06. 08:25

Speciális kosárlabda-torna házigazdája Körmend

A hétvégén, szombat és vasárnap Körmend városa látja vendégül a II. Körmend Kupa Speciális Olimpia Országos Kosárlabda Bajnokság résztvevőit. A rendezvény házigazdája a Körmendi Szociális Szolgáltató és Információs Központban dolgozó Körmend Hársfa Egyesület kosárlabda csapata. Bebes István program fővédnöke és Galambos Zsolt szakmai vezető közös sajtótájékoztatón ismertették a részleteket.

Tóth Judit

Galambos Zsolt és Bebes István

Fotó: Szendi Péter

Bebes István a vendéglátó város polgármestere így fogalmazott: Második alkalommal rendezzük meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetséggel együttműködve az egyesített kosárlabda-tornát, amelyen fogyatékkal élők tudnak bemutatkozni. Galambos Zsolttal, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kosárlabda szakág vezetőjével tavaly is sikeres sporteseményt bonyolíthattunk le együtt, ezen a hétvégén jön a folytatás, remélem, hasonló megelégedéssel. A lebonyolításban a Szociális Szolgáltató és Információs Központ munkatársai segítenek.

Galambos Zsolt szakágvezető elmondta, hogy szombaton és vasárnap tíz csapat verseng egymással három csoportban a körmendi sportcsarnokban. A körmendiek mellett Iváncról, Kőszegről, Budapestről és Tiszaföldvárról érkeznek versenyzők a tornára.   

A hétvégi sportrendezvény egyúttal felkészülés is az idei Berlini Világjátékokra, amelyen 190 ország képviselteti magát. A fogyatékkal élők mellett Körmendről három ép kosaras fiatal - Laczó Júlia, Kalamár Petra és Lóránt Zsanka - is ott lesz a világversenyen partnerjátékosként az egyesített csapatban, amely az integráció jegyében szerveződik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában