Kézilabda

2023.05.11. 10:39

SZKKA: Semmi sincs veszve, él a remény!

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 28. fordulójában pénteken 18.15-től a Ferencvárosi TC U19-es csapatával csap össze az SZKKA az Elek Gyula Arénában.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív

Váratlanul izgalmasan alakul az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság hajrája a feljutó helyekért. Ugyanis az SZKKA egyik legfőbb riválisa, a Kozármisleny múlt hétvégén odahaza meglepetésre kikapott a Tempo csapatától, ráadásul nem is kicsit (25-33), így az Eszterházy SC legyőzésével (37-31) egy pontra csökkentette hátrányát a szombathelyi alakulat a második helyen állomásozó baranyaiakkal szemben. A kozármislenyiek legközelebb a SZISE-hez, az SZKKA pedig pénteken a Ferencvárosi TC U19-es csapatához utazik, ahol mindenképpen érvényesíteni akarja a papírformát a fiatalokból álló fővárosi zöld-fehérek ellen.

Az FTC U19-es gárdája öt győzelemmel, hét döntetlennel és 14 vereséggel a tabella 12. helyén szerénykedik. A ferencvárosi csikócsapat az előző játéknapon 26-26-os döntetlent játszott a DVSC SCHAEFFLER U19 otthonában, előtte pedig magabiztosan verte hazai pályán a PEAC-ot. Az őszi szezonban a 2022-es év utolsó mérkőzésén kilenc góllal, 34-25-re diadalmaskodott Pődör Zoltán együttese a fővárosiak ellen az Aréna Savariában, ahol Pődör Rebeka 8, Pődör Blanka pedig 6 góllal zárt.

A fent említettek alapján vízválasztó lehet ez a forduló, ugyanis a mislenyiek ősszel hazai pályán csak egyetlen góllal tudták megverni a Szent Istvánt (29-28). Az utolsó forduló sem lesz egyszerű, hiszen azt az Orosházát fogadják, amellyel ikszeltek (20-20) idegenben, míg az SZKKA az Algyőt fogadja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában