Nemzetközi torna

2023.06.14. 15:49

Ismét fényes sikereket értek el a körmendi birkózópalánták

Összesen hat medállal, köztük öt arannyal és egy bronzzal tértek haza a KV Birkózó SE Körmend versenyzői a szigetvári rangos nemzetközi tornáról.

Sütő Dániel

Forrás: KV Birkózó SE Körmend

A napokban a Dél Zselic SE által szervezett nemzetközi birkózó versenyen vettek részt a KV Birkózó SE Körmend növendékei. A megmérettetésen 150 versenyző, köztük három horvát csapat birkózói is küzdöttek a dobogós helyezésekért, akikkel a Rába-partiak többször is megküzdöttek. A korai ébredés és a háromórás utazás sem bágyasztotta el Bartók Zsolt tanítványait, amit az eredmények is hűen tükröznek. 35 kg-ban Markó Pál és Kovács Gyula Attila is nyert korosztályában. 42 kg-ban Somogyi Botond bizonyult a legjobbnak, míg 46 kg-ban Major Patrik bronzéremig menetelt. 47 kg-ban Dancsecs Olivér, 50 kg-ban pedig Somogyi Emese ért fel a dobogó tetejére.

Június 17-én (szombaton) 10 órakor kezdődik az Olcsai tornacsarnokában a VI. Körmend Nemzetközi Grundbirkózó Gála. A KV Birkózó SE Körmend Ovibirkó-programjában, valamint a kezdő birkózók edzésein rendszeresen résztvevő gyerekek tehetik próbára bátorságukat, ügyességüket. Az egyesület óvodai programja októbertől májusig tart, ahol az 5-6 evés kis lurkók heti egy alkalommal, 35-40 percben sok-sok játékkal egybekötve és kihívások elé állítva sajátítják el az ügyességi feladatokat és a grundbirkózást. 

A programban ma már Körmend mindhárom óvodája részt vesz, így a Dienes Lajos Katolikus Óvoda, a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és a Mátyás Király Utcai Tagóvoda. A program csúcspontja minden évben a most szombaton megrendezendő gála, amelyen 45-55 gyerek méri össze erejét. A versenyen a körmendi sportolók mellett Kőszeg, Zalaegerszeg, Tófej, Nagykanizsa birkózó utánpótlása is felsorakozik a szőnyegen. Mára nemzetközivé nőtte ki magát a sportrendezvény, mivel Dunaszerdahelyről és Ausztriából (Neufeld csapata) is érkeznek vendégek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában