Tiszaújvárosban versenyeztek

2023.06.11. 09:00

Kőszegi triatlonsikerek

A Kőszegi Úszó és Triatlon Klub utánpótlás lány 2 és fiú csapata is második lett a Triatlon Országos Bajnokságon. Egyéniben Hóbor Zalán az abszolút kategóriában ezüstérmes lett és megnyerte egyúttal a juniori fiú ranglistaversenyt. Hóbor Lehel ezüstérmesként zárt az ifjúsági korcsoportosoknál.

Pum András

Hóbor Zalán (elöl) két érmet is szerzett

Forrás: VN/Hóbor Péter

A kőszegiek Tiszaújvárosban,  az Országos Csapatbajnokságon vettek részt, ahol az első napi versenyek után másnap az idei év első triatlon ranglista verseny futamait rendezték. A klubcsapat országos bajnokságon az együttesek külön-külön rajtoltak, csak a csapattagok dolgozhattak össze. Az idei évben két csapattal indultak a vasiak az utánpótlás 2 korcsoportban:  egy-egy lány és fiú együttessel vettek részt a versenyen. Nagyon jól sikerült az első versenynap, hiszen idén mindkét kőszegi gárda a dobogó második fokára állhatott fel. A Hóbor Lehel, Hóbor Zalán, Laki Barnabás és Medvegy András összetételű fiú és a Básthy Katalin, Kulcsár Amira, Kun Tamara és Stumpf Anna összeállítású lány csapat szépen összedolgozva, egymásra odafigyelve versenyzett és szerzett ezüstérmet. Másnap az egyéni ranglistaverseny futamaival folytatódott a program.

Először a Gyermek-korosztály versenyzői álltak rajthoz, a kőszegiek közül Hóbor Enikő nagyon jó úszás és futás után a negyedik helyet szerezte meg. A serdülő korcsoportban a fiúknál Hóbor Álmos 30. lett. A futamok a sprint távon folytatódtak az elit, junior és ifi lányok versenyeivel. Itt több lány révén is érdekeltek voltak a kőszegiek.  A három versenyző – Medvegy Nóra, Stumpf Anna, Kulcsár Amira – nagy bolyban együtt ért be a kerékpározás végén a depóba. A futáson Kulcsár egyenletesen, Medvegy nagyon szépen teljesített, Stumpf Annából viszont túl sokat kivett az előző napi klubcsapat országos bajnokság. Végül Kulcsár Amira 5. helyen zárt az ifjúsági korcsoportban, Medvegy Nóra 2. az elit korcsoportban, Stumpf Anna pedig 7. a juniorok közt.

Ezt követően az amatőr női versennyel folytatódtak a futamok, ahol szintén szép kőszegi siker született: Pillisz Réka a női felnőtt 1-es korosztályban az első helyen végzett.

A fiúk-férfiak futamait a nagy létszám miatt kettéosztották. Először az ifjúsági korcsoportosok versenyét rendezték meg. Ebben a futamban Hóbor Lehel jött ki elsőnek a vízből kifejezetten jó úszó idővel: 8,50-et mutatott az óra, amikor a 750 méter úszás után kilépett a medencéből és átfutott a depó felé vezető úton a chipszőnyegen. Ezzel az idővel egyébként tavaly az elitmezőnyben első lett volna. 

Kun Tamara , Básthy Katalin, Stumpf Anna, Kulcsár Amira
Forrás: VN/Hóbor Péter

A kerékpáros pályán Hóbor negyedmagával együtt elszakadt a mezőnytől és a 10 kilométeres fordítóban már több, mint egyperces előnnyel érkeztek – amit a 20 kilométeres táv végére még növelni is tudtak. A futást  Lehel egyenletesen kezdte és a 2,5 kilométeres féltávnál a harmadik helyen futott, kissé lemaradva a vezető kettőstől. Végül nagyon jó második kör után, az első helyezett mögött mindössze két másodperccel lemaradva a második helyen ért célba. Medvegy András és Laki Barnabás az úszás után a második-harmadik üldöző bolyban tekert – érdekesség, hogy ezek a bolyok közben összeértek. Végül a futáson András hozta jó formáját és a 8. helyen ért célba. Barnabás a futás végére kissé elfáradva a 15. helyen zárt. 

Az elit-junior futamban csak Hóbor Zalán indult a kőszegi együttesből. Az úszásnál Zalán a mezőny elején jött ki a medencéből, a szőnyegen 8,39-os idő elteltével futott át. Négyen – köztük a kőszegiek sportolója – elszakadtak a mezőnytől, őket hárman követték, majd két nagyobb sor üldözte a versenyzőket. Zalánék 45,5 kilométeres átlagsebességgel tekerve végül hárman érkeztek együtt a váltózónába. Hóbor Zalán jó váltást követően elsőként ment ki futni, majd a többiekkel együtt indult az utolsó öt kilométernek. Ebben a számban végül elszakadtak egymástól és Zalán az első felnőtt versenyzőt követve másodikként, de a juniorok között első helyen ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában