Kosárlabda

2023.07.18. 17:48

Cowels és Chambers is új csapatot talált magának

Raymond Cowels az előző szezonban az NB I.-es bajnoki címet elhódító Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, míg Siyani Tahir Chambers a bajnoki bronzérmet szerző Egis Körmend gárdáját erősítette.

Sütő Dániel

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Sajtóértesülés szerint a 32 éves Raymond Cowels Lengyelországba igazol és a Legia Warszawa játékosa lesz. Pontosabban visszaigazol, hiszen tavaly épp a Legiától érkezett Szombathelyre. A főleg 2-es poszton bevethető légiós az előző idényben 35 meccsen 12,2 pontot és 3,3 lepattanót átlagolt a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatában, amellyel Magyar Kupa és bajnoki győzelmet ünnepelhetett.

Isaiah Philmore után mezőnyposzton is erősített az előző NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokságban ezüstéremig jutó Alba Fehérvár, amely bejelentette a legutóbb az Egis Körmend együttesében kulcsembernek számító Siyani Tahir Chambers leigazolását. Az amerikai irányító tavaly szeptember végén érkezett Vasba, honfitársát, Brandon Andersont váltotta, kimondottan jó szezont futott. Körmenden átlag 15,2 pontot jegyzett a mérkőzéseken.

Fotó: Szendi Péter / Forrás: VN-archív

– Pongó távozása után légióst kellett igazolnunk az irányító posztra. Rutinos, a magyar bajnokságot ismerő játékost kerestünk, így esett a választásunk a 182 centiméterre nőtt Chambersre, aki az elmúlt idényben bizonyította, hogy csapatában képes a vezér szerepének betöltésére – mondta Simon Balázs ügyvezető, aki hozzátette, az exfalcós Somogyi Ádám döntésére még várnak, az ő sorsa napokon belül eldőlhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában