Labdarúgás

2023.07.08. 14:52

Kiütötte osztrák ellenfelét a Szombathelyi Haladás

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 5-0-ra verte az osztrák Rapid Wien II. együttesét.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás-SK Rapid Wien II. 5-0 (3-0). Szombathely, Illés Akadémia, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Derdák.

Haladás: Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Simut, Rácz, Szakály -  Horváth R., Kelemen, Csernik. II. félidő: Mursits -  Mayer, Csató, Bolla, Tarján – Jancsó (Szvoboda), Tóth M., Mohos – Kun, Katona, Doktorics. Edző: Aleksandar Jovic.

A Haladásban Alban Taipi betegség, Szijjártó Ármin, Vanja Zvekanov, Derekas Zoltán pedig sérülés miatt nem lépett pályára. A Kozármisleny 24 éves támadó középpályása, támadója, Kun Bertalan próbajátékon szerepel Szombathelyen. Az osztrák másodosztályból a legutóbbi szezonban kiesett Rapid Wien II. ellen nagy lendülettel kezdett a Hali. A 8. percben Bosnjak 17 méterről ballal a jobb felső sarokba bombázott (1-0). Két perc múlva Horváth Rajmund 18 méteres lövése zúgott el a jobb sarok mellett. Majd ismét Horváth jeleskedett, a támadó egy csel után a jobb sarok irányába lőtt, de a kapus védett. A vasiak uralták a játékot, a bécsiek csak ritkán jutottak el a hazai tizenhatosig. A 18. percben Csernik két csel után 14 méterről a bal felső sarokba lőtt (2-0). A 20. percben Csernik 15 méteres lövése az osztrák kapus segítségével vágódott a hálóba (3-0).Majd kicsit kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, de továbbra is a vasiak futballoztak fölényben.

A második félidőre teljes sort cserélt Aleksandar Jovic – sok Illés Akadémista fiatal is pályára lépett. Az 51. percben újabb vasi gólnak örülhettek a nézők: Doktorics balról a jobb oldalra fejelt labdáját Jancsó kapásból, hét méterről a bal sarokba lőtte (4-0). A 62. percben Doktorics balról, 19 méterről alig tüzelt a bal sarok mellé. Majd a bécsiek is veszélyeztettek, Mursits előbb lábbal, majd kézzel védett - bravúrral. A 78. percben Bolla passzát Katona 13 méterről, a léc alá lőtt (5-0). A hátralévő időben jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek.

A Haladás különösen az első félidőben futballozott nagy fölényben, de szünet után is jóval több akciót vezettek a vasiak ellenfelüknél. Gólszerzők: Csernik 2, Bosnjak, Jancsó, Katona

A Szombathelyi Haladás legközelebb szerdán 18 órai kezdettel az NB III.-as Nagykanizsa otthonában lép pályára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában