Lábtenisz

2023.07.16. 15:35

Ötödszörre is! - Páros lábteniszbajnokság Vargáékkal

A városi lábteniszbajnoksággal folytatódott a 15. nyári strandsportszezon a Termálfürdőben – a Varga Roland-Varga Attila kettő lett a bajnok, már ötödik alkalommal.

Tóth Gábor

A döntősök és a szervezők

Forrás: VN/Sport és Ifjúsági Iroda

A Sport és Ifjúsági Iroda, valamint a Szabadidő Szombathely szervezésében a Termálfürdő adott otthont az idei városi páros lábteniszbajnokságnak, a HB Inter Trans Kupának – Varga Jenő főszervező, versenyigazgató irányítása mellett.

Tíz páros nevezett a népszerű erőpróbára, a résztvevőket két ötös csoportba sorolták – a tavalyi két döntős, a Varga Roland-Varga Attila duó, és fiaik, a Varga Máté-Varga Dániel kettős ki volt emelve a sorsolásnál, így külön csoportba kerültek. Két aszfaltos pályán zajlott a verseny. Fantasztikus labdamenetek, erős ütések, trükkös megoldások szórakoztatták a nézőket a tikkasztó hőségben – gyakran csattant fel az elismerő taps. Az A csoportból a hibátlan Varga Roland-Varga Attila páros jutott tovább az első helyen. A B csoportban az ugyancsak minden mérkőzését megnyerő Várkony Győző-Jakab Attila páros végzett az első helyen. Később, az elődöntőben sem lassított a Varga Roland-Varga Attila duó, a Dezemits Dominik-Markó Mátét párost győzték le, míg a másik mérkőzésen a B csoport győztese nem bírt a remek napot kifogó Lévay Gergő-Váralyay Ádám párossal – némi meglepetésre. A döntő nagy csatát, parádés meccset hozott, de a bajnoki címet  végül a Varga testvérpár szerezte meg – immár ötödik alkalommal, ami rekord! A bronzmeccsen a Dezamits Dominik-Markó Máté páros pontosabb játékkal, jobb koncentrációval verte az esélyesebbnek számító Várkony Győző-Jakab Attila kettőst.

Szombaton (16.00) a Tófürdőn folytatódik a strandsportszezon a Búvár Kund- és a gyöngyalászversennyel. Míg vasárnap (10.00) rendezik a városi egyéni lábteniszbajnokságot a Termálfürdőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában