Utánpótlás

2023.08.31. 13:32

Az Illés Akadémia nyerte a vasi döntőt

Az Illés Akadémia U11-es együttese nyerte az nemzetközi utánpótlás labdarúgó-tornát. A Király SE második lett.

Pum András

Az Illés Akadémia tornagyőztes csapata

Forrás: VN/Illés Akadémia

A torna nyolc csapatát két négyesbe sorsolták, az Illés Akadémia és a Király SE egyaránt az A-jelűben kezdhette meg a küzdelmeket. A rendező ajkaiakat 1-0-ra megverték az akadémisták, míg a Nagykanizsa ellen 7-2-re győztek. A harmadik találkozót a Király SE-vel vívták a zöld-fehérek, 2-1-re nyert az Illés Akadémia. 

A Király SE a vereségen kívül a Nagykanizsát 4-0-ra, az Ajkát 3-2-re verte. Az elődöntőben a Csornai SE volt az akadémisták ellenfele, és 2-1-re győztek a szombathelyiek. A másik az ágon a Király SE 1-0-a bizonyult jobbnak az ETO FC Győrnél. A döntőben tehát a két szombathelyi gárda, az Illés Akadémia a Király SE-vel csapott össze, 1-1-re végződött a mérkőzés. Következtek a büntetők, ahol az Illés Akadémia 6-5-re győzött, így megnyerte a tornát. A torna legjobb kapusának Hende Noel (Illés Akadémia) választották a szervezők.

– Játékban ennél még többre is képesek vagyunk, talán a harmadik csoportmeccsen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, hiszen akkor végig az ellenfél térfelén folyt a játék, számtalan helyzetünk voltunk, sokkal nagyobb arányban is nyerhettünk volna – értékelt Joó Bálint, az Illés Akadémia edzője. – Aztán a fináléban megint találkoztunk, ahol igazi döntőt játszottunk. Nem játszottunk igazán jól, de a szívük a helyén volt a srácoknak, így elhoztuk a győzelemért járó serleget. Az óriási hőségben mindenki szenvedéllyel és akarással futballozott – ez vezetett a sikerhez.

– Maximálisan elégedett vagyok a gyerekek egész napos teljesítményével, küzdeni tudásból kiválóra vizsgáztak – mondta Schimmer Zoltán, a Király SE edzője. – Már az első két csoportmérkőzésen élesek voltunk, aztán kiélezett meccsen az elődöntőben sikerült legyőzni az ETO FC Győrt, majd a finálé remek hangulatban telt, ahol mindkét csapat eldönthette volna a maga javára a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában