Vizilabda

2023.09.16. 17:41

Győzelemmel kezdtek az aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 1. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) 11-6-ra legyőzte a tavalyi bajnok Debrecent.

Pum András

Fotó: Cseh Gábor

AVUS–DVSE Master Good 11-6 (0-1, 3-.2, 4-2, 4-1). Szombathely, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 1. forduló, vezette: Pogács, Bujka.
AVUS: Antoni – Hajmási 2, Berényi, Makrai 1, Sági 2, Juhász S., Kertész 2. Csere:  Galambos, Kovács K. 3, Szili, Mercs 1. Edző: Péter Imre.
A debreceni gólszerzők: Macsi 3, Krizsai 2, Bera 1.

A szombathelyiek a másodosztályú bajnoki rajton a tavalyi első DVSE-Master Good együttesét fogadták. A debreceniek hiába nyerték meg 25 győzelemmel és egy vereséggel a 2022/23-as OB I/B-s bajnokságot, gazdasági okok miatt nem vállalták az első osztályt.
A meccset a vendégek kezdték jobban, három percnyi játékot követően Krizsai talált a hálóba (0-1). A vasiak nem boldogultak a vendégek védekezésével és hiába voltak stabilak hátul, gólt az első negyedben nem tudtak szerezni.  De a vendégek sem lehettek büszkék egyetlen találatukra. A második negyedben másfél perc telt el, amikor Hajmási András büntetőből megszerezte az AVUS idei első találatát (1-1). Ám hamarosan újra a debrecenieknél volt az előny, sőt, rövidesen már két góllal vezettek a vendégek (1-3). A szombathelyiek azonban elkapták a fonalat és a második negyed vége előtt kiegyenlítettek (3-3). A harmadik negyedet alaposan megnyomták a hazaiak, először Kertész  Bence dobott gólt, majd Kovács Kevin duplázott (6-3). De elég volt egy kis kihagyás és máris egy gólra csökkent az előny (6-5). Az utolsó negyedet is az aligátorok kezdték jobban, zsinórban lőtték góljaikat, gyakorlatilag állva hagyták ellenfelüket (11-5). Az utolsó találat ugyan a debrecenieké volt, de összességében az aligátorok rossz kezdés után fokozatosan feljavultak és végül öt góllal győztek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában