Foci

2023.09.16. 20:25

Magyar Kupa: nyert és továbbjutott a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Szombathelyi Haladás továbbjutott, miután idegenben 3-1-re verte a Csákvárt.

Pum András

Aqvital FC Csákvár (NB II.)–Szombathelyi Haladás  (NB II.) 1-3 (1-1). Csákvár, 300 néző, MOL Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a 32 közé jutásért, vezette: Sipos.
Csákvár: Zelizi – Babós, Papucsek (Gregor, 70.), Karacs, Major (Mészáros, 64.) – Gazdag, Szakály D., Fejős (Juhász, 64.) – Simon A. (Nagy Z., 70.), Baracskai. Edző: Tóth Balázs.  
Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Simut, Zvekanov (Horváth R., 64.), Rácz (Szakály, 73.), Doktorics  (Mohos, 88.) – Kelemen (Pintér, 73.), Csernik (Ene, 64.). Edző: Aleksandar Jovic.
Gólszerzők: Tamás (16.), illetve Csernik (37.), Baracskai (öngól, 57.), Horváth R. (84.).
A kezdést követően a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a hazaiak térfelén folyt a játék. A vasiak mindkét oldalon megpróbálták megbontani a csákváriak védelmét – kevés sikerrel. A 16. percben első helyzetükből megszerezték a vezetést a hazaiak. Egy balról előreívelt labdát Simon a jobb szélen Tamáshoz passzolt, aki hét méterről laposan a kapu közepébe helyezett (1-0). A folytatásban is a vasiak birtokolták többet a labdát, a 27. percben Csernik balról, 13 méterről leadott lövését védte a kapus. A Csákvár védekezésével nem boldogult a Haladás. Egészen a 34. percig, amikor Csernik került ziccerbe a bal oldalon, de 12 méteres lövését bravúrral védte Zelizi. A 37. percben Csernik már nem hibázott: a csatár balról befelé vezette a labdát, majd 15 méterről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (1-1). Négy perc múlva Fejős iramodott meg a bal szélen, de a kifutó Pálfi megzavarta, így lövése elgurult a bal sarok mellett. Két perc múlva Doktorics szép egyéni megoldás után 16 méterről balról alig lőtt a hosszú bal sarok mellé. Szünet után az 57. percben Rácz jobb oldali beadását Baracskai az ötösről a saját kapujába lőtte – öngól (1-2). A folytatásban megélénkült, nyíltabbá vált a meccs, mindkét oldalon kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek. A 73. percben három szombathelyi vezette egy csákvárira a labdát, Kelemen 14 méteres lövését blokkolta a védő. A 81. percben Karacsnál szakadt el a cérna, a védő a félpályánál a földbe döngölte Pintért – jogosan állította ki a játékvezető.  A 84. percben Horváth Rajmund jobbról, éles szögből, kilenc méterről a rövid, bal felső sarokba bombázott (1-3).

A Szombathelyi Haladás többet támadott, többet tett a győzelemért – így a legjobb 32 közé jutott. A következő forduló párosítását hétfőn 18.45-től az M4 Sporton tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában