Spanyol versenyhétvége

2023.10.01. 18:38

Zárult kamion Eb: a már bajnok Kiss Norbert számos rekordot megdöntött

Már Európa-bajnokként sem lassított Kiss Norbert - a kamionos Eb-t záró spanyolországi versenyhétvégén is parádézott.

Tóth Gábor

Forrás: Révész Racing

A spanyolországi Jaramában zárult a 2023-as FIA kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a szombathelyi Kiss Norbert már Eb-győztesként állt rajthoz - de a számára mér tét nélküli futamokon is nagyon odatette magát!

Ahogy eddig mindig minden helyszínen, a szombati időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult - megelőzve a hazai kedvencet, a pályát kiválóan ismerő Albacetét. Az első futam rajtja jól sikerült a magyar pilótának, de mögötte többen is összeütköztek, ezért piros zászlóval megállították a versenyt. A megismételt start is jól kapta el friss Európa-bajnok, rögötön az élre állt, és ettől kezdve biztosan vezetett, végül elsőként intette le a kockás zászló - és idei 20. futamgyőzelmét aratta.

-Nagyon jó szezonunk van, a csapat kiváló munkát végez. Erős volt az időmérő és a verseny is. A piros zászló miatt a második rajtnál is nagyon kellett koncentrálni, de az is jól sikerült, majd jelentős előnyt tudtam kiautózni. Ez a 20. győzelmünk idén, ami rekord, mert 2015-ben volt 19. győzelmünk, amit most túlszárnyaltuk. Van még három verseny a hétvégén, úgyhogy szeretnénk ezen a rekordon tovább javítani! A beállítás most is remekül működik, köszönöm a csapatnak – mondta elégedetten Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről induló szombathelyi pilóta már az első körben javított három pozíciót, majd két újabb előzés után már a harmadik helyen haladt, az 5. körben már a második volt, a 6. körben pedig egy remek manőver után az élre állt. Ettől kezdve szépen meglépett a többiektől, és duplázva szombaton megszerezte szezonbeli 21. győzelmét, ami egyben pályafutása 100. futamgyőzelmét jelentette!

Vasárnap aztán folytatódott a Kiss Norbert-parádé! Az időmérőt ismét megnyerte - ezzel újabb rekordot állított fel, ugyanis idén minden időmérő edzésen a leggyorsabb volt. A nap első futamán nagyszerűen sikerült az ötszörös Európa-bajnok rajtja, majd öt másodperces előnyt épített ki öt kör alatt. Azonban a 9. körben többen is ütköztek egy olajfolt miatt, piros zászlóval megállították a futamot - így az élen haladó Kiss Norbert nyert, idei 22. győzelmét aratva.

-Nagyon köszönöm a csapatnak a remek munkát, ismét sikerült győzni, és büszke vagyok arra, hogy 22 futamot nyertünk idén. Szeretnénk szépen zárni a szezont, van még hátra egy verseny, ott is mindent megteszek majd. Köszönöm a szurkolóknak, hogy egész évben buzdítottak – mondta Kiss Norbert a verseny után.

A fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről startolhatott a Révész Racing versenyzője. Fantasztikus tempóban haladt, végül a harmadik helyen intette le a kockás zászló - a szombathelyi pilóta így a hétvége mind a négy versenyén dobogóra állhatott.

Kiss Norbert végül 419 ponttal zárta a szezont, megszerezve saját maga ötödik, a csapat harmadik Eb-címét. A szombathelyi pilóta 2023-ban kiemelkedett a mezőnyből, számos rekordot megdöntött!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában