Labdarúgás

2024.01.11. 11:25

Itt a miniszteri válasz a Haladás stadion gyepének állapotáról

Történt-e mulasztás a Haladás stadion gyepcseréje során? - ezt is firtatta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a honvédelmi miniszternek címzett parlamenti írásbeli kérdésében. Szalay-Bobrovniczky Kristóf egyértelmű választ adott: a beruházás a kiírt műszaki tartalomnak megfelelően valósult meg.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

 

Mint arról lapunk is beszámolt, elmaradt a Haladás labdarúgó csapatának december 10-dikére kitűzött mérkőzése a pálya használhatatlansága miatt. Arról is írtunk, hogy értesüléseink szerint a labdarúgó pálya alkalmas lett volna a mérkőzés megtartására.

„A pálya gyepét idén nyáron 153 millió forintból cserélték ki. A focipálya füvére korábban is közpénzt költött el az üzemeltető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft., például hideg téli estéken fűszolárral melegítették a gyepet azért, hogy az megfelelő pálya legyen a labdarúgásnak” – írta december 18-án a honvédelmi miniszternek címzett parlamenti írásbeli kérdésében Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. Majd úgy folytatta: „Tisztelettel kérdezem Miniszter urat, hogy a fentebb felsorolt rengeteg pénz és energia ellenére hogyan történhetett meg az, hogy december 7-én a Haladás labdarúgócsapata a pálya alkalmatlansága miatt arról adott ki közleményt, hogy a december 10. hazai mérkőzés elmarad? Milyen műszaki tartalommal készült el a Haladás Sportkomplexum labdarúgó pályája, ami ezek szerint, az arra elköltött több mint 15 milliárd forint ellenére sem tud az év minden napján, bármely időjárási körülmények között kiszolgálni egy labdarúgó mérkőzést?” - olvasható az Ungár Péter által jegyzett iratban. A képviselő azt is firtatta, a létesítmény-fenntartó vizsgálta-e, történt-e mulasztás a gyepcsere elvégzésekor.

A nyáron történt gyepcseréről itt számoltunk be.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter Ungár kérdésére szerdán úgy válaszolt: „Tájékoztatom, hogy a Haladás Labdarúgó Stadion 2023. évi élőfüves labdarúgópálya gyep- és altalaj cseréje elnevezésű beruházása a kiírt műszaki tartalomnak megfelelően valósult meg”. 
A miniszteri választ itt megnézheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában