Labdarúgás

2024.01.11. 13:07

Jó helyre került a szombathelyi kapus - Hegyi Krisztián minél többet szeretne védeni holland csapatában

Hegyi Krisztián, a holland másodosztályú FC Den Bosch labdarúgócsapatának kezdőkapusává szeretne válni.

Pum András

Forrás: VN-archív

A 21 éves magyar hálóőrt hétfőn jelentette be új klubja, melyhez a szezon végéig kölcsönben igazolt, és aznap már bemutatkozott a Jong FC Utrecht elleni felkészülési mérkőzésen, melyen 60 percet töltött a pályán.

– Jól ment a játék, de a játékstílus teljesen más, mint amihez hozzászoktam az elmúlt hat hónapban, sőt, a teljes ellentéte. Nagyon fontos a lábmunka, illetve hogy kihozzuk a labdát, ami szerintem jobban fekszik nekem – mondta az Illés Akadémián nevelkedett Hegyi, majd azt is elárulta, befogadták és eddig nagyon pozitív benyomást gyakorolt rá az együttes.

Az U21-es válogatottban húsz alkalommal pályára lépő Hegyi célja, hogy fejlessze a lábbal folytatott játékot, ami bár rizikós a kapusposzton, mégis nagyon hasznos lehet. Ezen felül elmondása szerint szeretne elsőszámú hálóőrré válni.

– Még mindig a fejlődésem a legfontosabb, illetve, hogy minden hétvégén tudjak játszani. Még mindig nagyon fiatal vagyok, hogy a West Hamben elsőszámú kapus legyek, és elég sok rutin kell ahhoz, hogy a Premier League-ben helyet kapjak. Ha megnézzük, akkor az angol élvonalban nincs sok saját nevelésű kapus, úgyhogy ehhez idő kell, valószínűleg sok kölcsönszerződésem lesz, de ugyanúgy mint ebben az évben, próbálok előre haladni, és ha a következő három-négy évben eljön az idő, akkor szerintem oda lehet majd férni –  hangsúlyozta Hegyi Krisztián, aki a válogatottal kapcsolatban elmondta, nagyon nagy elismerés lenne számára, ha meghívót kapna az Európa-bajnoki keretbe, de először szeretne minél többet játszani klubcsapatánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában