Vízilabda

2024.01.14. 14:39

Kiütéses sikerrel lett ötödik a női csapat

Véget ért a Hollandiában zajló női vízilabda Európa-bajnokság a magyar válogatottnak, amely 11 góllal verte a franciákat, így ötödik lett.

Sütő Dániel

Fotó: Szigetváry Zsolt

Magyarország–Franciaország 14-3 (5-1, 4-0, 2-0, 3-2). Eindhoven, 500 néző, európa-bajnoki női vízilabda-mérkőzés, vezette: Rakovics (szerb), Koryzna (lengyel).
Magyarország: Naszmély – Vályi V. 2, Keszthelyi 6, Rybanska 1, Parkes 1, Garda 1, Leimeter 1. Csere: Kuna, Mahieu 2, Szilágyi D., Faragó K, Tiba. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila
Franciaország: Rycraw – Hertzka, Bouloukbachi, Dhalluin 1, Battu, Daule 1, Radosavljevic. Csere: Andres, Guillet, Heurtaux, Raspo, Vernoux 1. Szövetségi kapitány: Theodorosz Lorandosz.

Remek támadások és összeszedett magas szintű védekezés jellemezte a magyar lányok első negyedét, Neszmély hatból öt lövést hárított. A folytatásban sem hanyatlott a mieink teljesítménye, az ekkor már négygólos Keszthelyi vezérletével parádésan védekezett a magyar csapat, elől pedig a francia Mahieu Geraldine szülőhazája ellen szerzett két gyönyörű centergólt (9-1). Fordulást követően a kényelmes előnyben lévő magyarok továbbra sem engedték, hogy betaláljon az ellenfél. Az Eb utolsó negyedét Keszthelyi hatodik találata vezette fel – Vályi gyönyörű passzát húzta a hálóba –, a franciák a játékrész felénél fórból törték meg több mint húszperces gólcsendjüket, előtte időkérés előzte meg a figurát. A riválisnak így sem volt esélye a részsikerre, a vége 14-3 lett.
Ezzel ötödik lett a magyar csapat az Eb-n, a bronz és az olimpiai kvóta a görögöké lett, míg az aranyat a világbajnok hollandok szerezték meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában