Hősies fordítás

2024.02.06. 14:55

A hajrában nyertek a vasi aligátorok

A férfi OB I/B-s vízilabda-bajnokság tavaszi nyitányán az AVUS izgalmas mérkőzésen idegenben egy góllal legyőzte a tavalyi bajnok DVSE-t.

Pum András

Juhász Samu két gólt szerzett Debrecenben

Fotó: Unger Tamás

 

DVSE–Master Good–Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület 9-10 (3-1, 1-2,  3-3, 2-4). Debrecen, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 14. forduló, vezette: Sándor, Kovács Cs.

AVUS: Antoni – Hajmási 1, Makrai, Németh B., Sági, Juhász S. 2, Kertész 2. Csere: Galambos, Makarenko 1, Berényi 2, Kovács K., Mercs 1. Edző: Péter Imre.

A Debrecen legeredményesebb játékosa Tőzsér Dávid volt három góllal.

A tavaszi nyitófordulót az elmúlt hétvégén rendezték, a tavalyi bajnok Debrecen és a listavezető AVUS játékosai viszont hétfő este ugrottak vízbe. Az elején a fizikálisan erősebb Debrecen 3-0-ra elhúzott, a szombathelyi támadásokban nem sok veszély rejlett. Az első negyedben így csak a szépítésre futotta a vendégek erejéből. A második negyed már jobban sikerült, 4-3-ra feljöttek a félidőre a vasiak, főként annak köszönhetően, hogy a védekezésük kezdett összeállni. A kapus Antoni is jól védett, egyr több lövést hárított, a debreceni lövők pedig kezdtek elbizonytalanodni. A harmadik negyed elején ismét betalált a debreceni gárda, ezt követően viszont Juhász Samu góljával és Kertész Bence szépségdíjas ejtésével 6-5-re átvették a vezetést az aligátorok. Azonban nem örülhettek sokáig, a hazaiak megrázták magukat, így és 7-6-os állással fordultak az utolsó, mindent eldöntő negyedre.

Fontos pillanatok következtek, hiszen a negyed első négy percében nem esett gól, nagyon fontos volt, hogy ki lövi a következőt. Kovács Kevin szerezte egy, az öt a négy elleni szituációból. Beindult a gólgyár, felváltva estek a találatok, Makarenko Balázs szerencsés gólja és Kertész lefordulásból szerzett találata után 9-9-re állt a mérkőzés.Hatalmas izgalmakkal vágtak neki az utolsó egy percnek a csapatok, mindkét gárda jól védekezett, nem volt egyszerű dolgok a támadóknak. Aztán 15 másodperccel a vége előtt Galambos Bence meglepetésszerűen megtámadta a kapust, aki izgalmában a vendégeknek dobta a labdát. A Debrecen vezetőedzője viszont későn kért időt, hiszen már a vasiak birtokoltuk a labdát, akik így büntetőt lőhettek. Az ötméterest Berényi Ádám kellő higgadtsággal értékesítette. Az utolsó támadásban a vasiak blokkolták a hazaiak próbálkozását és így egygólos győzelmet arattak.

A vasiak a következő, 15. fordulóban szombaton 10.30-as kezdéssel a Neptun VSC együttesét fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában