Szűkítették a keretet

2024.02.21. 11:31

Kezdődik: Izland-Magyarország derbi - egy falcós áldozatául esett a keretszűkítésnek

Az újjáalakuló magyar férfi kosárlabda-válogatott megkezdi az Európa-bajnoki selejtező sorozatot: csütörtökön 20.30-kor Izland vendégeként lép pályára (M4 Sport+).

Tóth Gábor

Az új szövetségi kapitány, Gasper Okorn bízik a csapatában

Fotó: Unger Tamás

Péntek óta Szombathelyen tréningezik a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A Gasper Okorn szövetségi kapitány vezette szakmai stáb kedden este szűkítette a keretet, az Izland elleni reykjavíki találkozóra ugyanis csak 12 fős kerettel utazott el szerdán reggel a csapat - a szolnoki Lukács Norbert, a debreceni Mócsán Bálint és a falcós Tanoh Dez András lett a keretszűkítés áldozata.

A szűkített játékoskeret: Benke Szilárd, Keller Ákos, Perl Zoltán, Pongó Marcell (mind Falco-Vulcano Energia KC Szombathely), Golomán György (Basquet Girona, spanyol), Hanga Ádám (Crvena zvezda, szerb), Mikael Hopkins (BK Jenyiszej, orosz), Maronka Zsombor (Neptunas Klaipeda, litván), Somogyi Ádám (MoraBanc Andorra, spanyol), Tóth Ádám (Zalakerámia ZTE KK), Váradi Benedek (Trefl Sopot, lengyel), Vojvoda Dávid (Arconic-Alba Fehérvár).


-A saját játékunkra koncentrálunk, emellett persze ráhangolódtunk Izlandra is - vezette fel a az első Eb-selejtezőt a Falco-volt sikeredzője, a válogatott szövetsági kapitány, Gasper Okorn. - Remek minőségű csapatot alkotunk, de a csoport nem könnyű, a menetrendhez pedig alkalmazkodnunk kell. Négy nap alatt két meccset játszunk: csütörtökön Izlandon lépünk pályára, majd pedig vasárnap, Szombathelyen az olaszokat fogadjuk. De edzésről edzésre haladunk a jó irányba - és nyerni megyünk Izlandra. Azt is tudjuk persze, hogy nem egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. Izland szeret rohanni, gyors indításokat vezetni. Emiatt támadásban nem szabad butaságokat elkövetnünk, nem adhatjuk el a labdát, és jól kell megválasztanunk a dobásokat. Fontos, hogy öt az öt elleni játékra késztessük őket.

A másik csütörtöki meccsen (20.30) Olaszország-Törökország összecsapást rendeznek.

A csoportban mindenki oda-vissza játszik mindenkivel, végül négyesből az első három jut ki az 2025-ös Eb-re.

A Falco stábjának videója a magyar kosárválogatott szombathelyi edzéséről:

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában