Téli dobó ob-n a szombathelyiek

2024.03.01. 07:00

Halász és Gyurátz is nyert a fővárosban

A Nemzeti Atlétikai Központ edzőpályáján rendezett téli dobó magyar bajnokságon a női kalapácsvetők között Gyurátz Réka, míg a férfiak mezőnyében Halász Bence bizonyult a legjobbnak.

Sütő Dániel

Viszkeleti Villő remek teljesítményével ott lesz az U23-asok Európa Kupáján 

Fotó: Unger Tamás

A fővárosi Nemzeti Atlétikai Központ atlétikai edzőpályája (ATE) adott otthont az idei téli dobó magyar bajnokságnak, amely egyben a portugáliai dobó Európa-kupa válogatója is volt. A versenyt a gerelyhajító és a kalapácsvető nők kezdték.

A nemrégiben Mauritiuson edzőtáboró vasiak közül a női kalapácsvetők viadalán a Szombathelyi Dobó SE versenyője, Gyurátz Réka bizonyult a legjobbnak 65,48 méterrel, klubtársa, Viszkeleti Villő 63,55-je a második, Csatári Jázmin (VEDAC) 62,93-ja a harmadik helyet jelentette. A kétszeres vb-bronzérmes Halász Bence (Dobó SE) 75,48 méterrel nyerte a férfi kalapácsvetést. Varga Donát (Dobó SE) 72,49 méterrel a második legjobb volt a téli bajnokságon, míg Czeller Gábor (VEDAC) 71,85 métert ért el harmadikként.

– Mauritius a várakozásunkhoz képest sokkal jobb volt – tekintett vissza az edzőtáborra Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. – Jó időjárás mellett remek körülmények között tudtunk dolgozni és örömmel mondhatom, hogy egészen jól haladunk a felkészüléssel. A legfontosabb az, hogy amit elterveztünk, azt el is végeztük Mauritiuson. Ami a téli dobó ob-t illeti, kalapácsvetőink dobhattak volna egy picit nagyobbat, mert bennük volt, de sebaj, majd később kijön. Jó volt látni, ahogy Villő utolsó dobásával javítani tudott még, ezzel beverekedte magát a portugáliai Európa Kupa U23-as mezőnyébe. Az igazán nagy dobás a többieknél még nem jött ki, talán kicsit fáradt volt a társaság, hiányzott a frissesség, de nem baj, összességében elégedettek lehetünk az eredményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában