Kézilabda

2024.03.15. 10:41

Nem sikerült a bravúr a Celldömölknek

Lezárultak az NB II.-es kézilabda-bajnokságok alapszakasz-küzdelmei. A nőknél magabiztosan nyert idegenben a Bük és a Sárvár is, mindketten a felsőházban folytatják, a CVSE az alsóházba került, akárcsak a férfiaknál a Szentgotthárd, amely kiélezett csatában maradt alul a vendég Várpalotával szemben.

Sütő Dániel

Forrás: Sárvárfürdő Kinizsi SE

SZESE Győr–Büki TK Bükfürdő 17-37 (9-17). Győr, 40 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gecsei Renáta, Lamberg-Liszkay Melinda.

Büki TK: Büki A. - Varga Zs. 11, Szabó D. 5, Tóth V. 3, Tamási 9, Marton 3, Gősi 1. Csere: Szücs I. - Zakariás 1, Tóth B. 2, Lékai 2. Edző: Baranyai Enikő.

Nagyon összeszedett játékot mutattak a büki lányok annak ellenére, hogy voltak kisebb betegségek, illetve hiányzóik is akadtak. Baranyai Enikő szerint maradéktalanul visszaadták mindazt, amit a héten gyakoroltak, ez egy remek győzelem volt a rájátszás kezdete előtt.

Celldömölki VSE–Sárvárfürdő Kinizsi 25-34 (11-17). Celldömölk, 80 néző

NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóbiás Richárd Tamás, Végh András.

Celldömölk:  Szalai N. – Horváth D., Hornyák 4, Győrffy 3, Szecsődi 7, Pupp R., Pupp S. 1. Csere: Balogh V. – Deé 1, Szomorkovits, Szélesi, Böhm 4, Gönczöl 5, Győrvári. Edző: Erőss Péter.

Sárvárfürdő Kinizsi: Tömő – Horváth I. 5, Molnár Zs. 2, Gutecz, Barcza 11, Ács 8, Szemes 5. Csere: Varga, Dávid (kapusok), Kajdácsi 3, Gerencsér, Kiss, Vajda, Oláh, Kozma, Németh H. Edző: Skoda Bence

Az első találatot a Sárvárfürdő szerezte, ezt követően sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A vendégek szigorú és pontos védekezése, valamint Tömő kapusbravúrjai ellen, a három szombathelyi, kettős igazolású játékossal megerősített celliek nem találtak ellenszert. Mivel ehhez még rengeteg hazai technikai hiba is járult, így az első játékrész második felében egy 7-1-es szériával magabiztos előnyre tett szert a Sárvár. A játék képe szünet után sem változott: a hazai csapat próbálkozott ugyan, ám egyre kevesebb elszántságot mutatott, míg a Kinizsi helyenként szemre is tetszetős támadásokat vezetett, és végül nagyarányú győzelmet aratott.

Erőss Péter: – Nagy lehetőség előtt álltunk, de nem éltünk vele. A mérkőzésre teljes, azaz a legerősebb kerettel érkeztünk. Igaz, ilyen felállásban utoljára ősszel játszottunk. Ettől függetlenül minden adott volt a jó szerepléshez, azonban nagyon beszűkülten, görcsösen, kapkodva és néhol kifejezetten fegyelmezetlenül kézilabdáztunk. Ezt az ellenfél pedig kihasználta. Tulajdonképpen talán meg sem erőltették magukat igazán. Gratulálok a Sárvárnak! Mi készülünk az alsóházi rájátszásra, amely igencsak nehéz lesz.

Skoda Bence: – Attól függetlenül, hogy mi már korábban a felsőházba jutottunk, a vitt pontok tekintetében korántsem volt számunkra tét nélküli ez a mérkőzés. A lányok ennek tudatában léptek pályára, és nyertek végig vezetve, magabiztosan.

Szentgotthárdi VSE–Várpalotai BSK 24-26 (11-10). Szentgotthárd, 150 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Kolarovszki Zoltán Mihály, Lábadi János.

Szentgotthárd: Kovács R., Kanics (kapusok), Bouti 1, Zsiros, Császár 1, Kozma 1, Horváth N. 2, Góth, Séger 3, Vijovic 1, Háklár 1, Rónai 2, Gotthárd 2, Németh D., Hertelendy 8, Weidl 2. Edző: Ernst Attila.  

Kiválóan kezdte a találkozót a házigazda Szentgotthárd, amely jó játékkal abszolút kézben tartotta az első 30 percet, amelynek során többször is négy góllal sikerült elnyúlnia a várpalotai vendégektől, akik végül szünetre egygólosra csökkentették hátrányukat. Térfélcserét követően a második félidő első 10 percében még a Gotthárd diktálta az iramot, majd egyenlített és fordított az ellenfél. Ki-ki meccset vívott egymással a két fél, végül a Várpalota két góllal jobbnak bizonyult. A vasiak a nyolccsapatos alapszakaszt a hetedik pozícióban zárták, ami azt jelenti, hogy a Várpalota, az Agrofeed UNI Győr II., a Dunakeszi, a Tarján, a Budapesti Honvéd és a BVSC Zugló mellett az alsóházban folytatják a küzdelmeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában