Kézilabda

2024.03.23. 20:44

SZKKA: a 22. magabiztos diadal - Nem tudták megnehezíteni a szombathelyiek dolgát a pécsiek - fotók

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 22. fordulójában az első perctől kezdve uralta a Pécs elleni találkozóját az SZKKA, amely végül 16 góllal verte a vendégeket.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–PTE PEAC-SIPO 41-25 (20-11). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 400 néző, NB I/B.-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

SZKKA: Christe, Csatlós (kapusok), Pődör R. 4, Pálffy 5, Kulcsár 6, Pődör B. 6, Varga N. 1, Szeberényi 3, Szmolek 7, Böhm 3, Balogh P. 3, Kazai 2, Gönczöl 1, Hornyák. Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 4-0. 16. perc: 10-4. 26. perc: 19-10. 35. perc: 25-12. 45. perc: 34-18. 56. perc: 39-22.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/6.

Nagy harcban áll a PTE PEAC a benmaradásért, a baranyaiakat hajtós, akaratos csapatként jellemezte a mérkőzést megelőzően az SZKKA trénere, Vida Gergő. Ennek tükrében készültek a héten a szombathelyi lányok, akiknek nem lehetett más célja ezúttal sem, mint itthon tartani a két bajnoki pontot.

Ennek megfelelően repülőrajtot vett az SZKKA a mérkőzés elején, öt perc elteltével már 4-0-ra vezettek a vasiak, akiknél a Pődör-testvérek és Kazai neve mellett is szerepelt gól. A hatodik percben talált be először a pécsi alakulat Mentes révén. Nem sokkal később Mentes megkapta a találkozó első kétperces kiállítását, mire a házigazda Szmoleknek és Kulcsárnak köszönhetően újabb gólokkal növelte előnyét (7-2). A 12. minutumban Szmolek is kapott egy kétpercest, ám pécsi zárkózás helyett Kulcsár rámolt be két gólt (9-2), miközben a baranyaiak hét percen keresztül voltak gólképtelenek. A szombathelyiek komoly megingás, vagy hullámvölgy nélkül nagyon magabiztosan hozták az első félidőt, amelynek során kilencgólos előnyt alakítottak ki (20-11).

Szünet után gyors ütemben nyílt tovább az olló, nagyon hamar 10 gól fölé kúszott a felek közti különbség. A félidő közepén Balogh Petra találatával már 37-18-at mutatott az eredményjelző – már nem a küzdelem dominált, hanem hazai örömjáték. Végül a 20 gólos különbség ugyan nem lett meg, de az SZKKA 22. győzelméhez egy percig sem férhetett kétség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában