Helyi sport

2024.04.29. 17:00

NB I.: nyert a Debrecen az Újpest ellen

A labdarúgó NB I. 30. fordulójában a Debreceni VSC nagy csatában győzte le az egy félidőt emberhátrányban futballozó Újpestet.

Pum András

A ZTE nagy csatában győzte le a dobogóra hajtó Puskás Akadémiát – ezzel eldőlt, hogy a kék-feérek biztosan bennmaradnak az NB I.-ben. A Diósgyőr–Kecskemét meccs nem hozott gólt, így mindkét csapat egy-egy ponttal gazdagodott. Hosszú idő után nyert ismét a Paks bajnoki mérkőzést, Bognár György együttese a már kiesett Mezőkövesdet győzte le egy találattal. A Debrecen–Újpest mérkőzésen Berke Balázs játékvezető a második félidő elején – a VAR megtekintését követően – kiállította a vendégek védőjét, Tamás Krisztiánt. A debreceniek sokáig nem tudták érvényre juttatni emberelőnyüket, aztán a 88. percben a Banai védése után kipattanó labdát Ojediran közelről a hálóba lőtte. Ezzel az Újpest sorozatban elszenvedte negyedik vereségét. A Kisvárda továbbra is menekül a kiesés elöl, a szabolcsi együttes ezúttal a Fehérvárt győzte le. ZTE–Puskás Akadémia 1-0 (0-0). Gólszerző: Sajbán (71.). Paks–Mezőkövesd 2-1 (1-0). Gólszerzők: Szabó J. (16.), Könyves (60.), illetve Szalai J. (62.). Diósgyőri VTK–Kecskemét 0-0. Debreceni VSC–Újpest 1-0 (0- 0). Gólszerző: Ojediran (88.). Kiállítva: Tamás K. (Újpest, 48.). Kisvárda–Fehérvár FC 1-0 (0-0). Gólszerző: Camaj (52. – 11-esből). Az MTK Budapest–Ferencvárosi TC mérkőzés lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában