Döntő

2024.05.23. 21:57

Futsal: egy meccsre a bajnoki címtől a Haladás VSE

A futsaldöntő harmadik mérkőzésén a Haladás VSE 4-1-re legyőzte a Kecskemétet. A zöld-fehéreknek egy meccset kell nyerniük az aranyéremhez.

Pum András

Forrás: MW-archív

Haladás VSE-SG Kecskemét 4-1 (2-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 450 néző, futsaldöntő, 3. mérkőzés, vezette: Czene-Joó, Wittner, Kovács G.

Haladás VSE: Alasztics – Dróth, Henrique, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi. Csere: Homlok, Kovács M., Szalmás, Luiggi Longo, Hajmási, Sipos, Körmendy, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Kecskemét: Rigó – Bíró, Pál, Haász, Fekete. Csere: Krajcsi, Lehotai, Hajnal, Bencsik, Kajtár, Suscsák, Nádudvari, Tomic, Szabó J. Edző: Gavrilovic Marko.

Gólszerzők: Vas (6.), Vatamaniuc 2 (7., 29.)., Luiggi Longo (34.), illetve Fekete (27.).

A vasiak számára jó hír volt, hogy az első meccsen vállsérülést szenvedett, majd a kecskeméti meccset kihagyó Dróth Zoltán ezúttal vállalni tudta a játékot. A 6. percben Luiggi-Longo passzát Vas lőtte jobbról a hálóba, majd egy perc múlva Dróth jobbról belőtt labdáját Vatamaniuc-Bartha közelről helyezte a kapuba (2-0). 

Szünet után változatos játék folyt a pályán, majd a 27. percben Alasztics passzolta el a labdát, amire Fekete lecsapott és az üres kapuba lőtt (2-1). Két perc múlva Dróth sarokkal Vatamaniuc-Barthához passzolt, aki a kapu közepébe bombázott (3-1). Majd a másik oldalon Bíró lőtt felső kapufát. A 31. percben a vendégek kapusa, Krajcsi passzolt rössz helyre, de Luggi Longo a félpálya közepéről a bal sarok mellé lőtt. A 34. percben Luiggi Longo szerzett labdát, majd pár lépés után kilőtte a jobb sarkot (4-1). Aztán Henrique szerzett labdát a saját 

térfelén, majd egyből kapura ívelt, de a hátrafelé futó Krajcsi nagy vetődéssel hárított. A Haladás lendületesen, jól játszott, megérdemelten nyert,

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 2-1 a HVSE javára.

A negyedik mérkőzést hétfőn 20 órakor (Tv: M4 Sport) Kecskeméten rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában