Eredmények

2024.05.24. 09:00

NB II.-es kézilabda: csak a Bük nyert - A sárvári, celli és gotthárdi gárda is kikapott

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság észak-nyugati felsőházában idegenben győzött a BTK, a Sárvár viszont egyetlen góllal kikapott. Az alsóházban a CVSE szintén vereséget szenvedett idegenben, ahogy a férfi alsóházban a Szentgotthárd is.

Sütő Dániel

Ács Anna (77) 7 gólja is kevés volt a sárvári pontszerzéshez

Alba Fehérvár KC U21–Büki TK Bükfürdő 25-28 (13-15). Székesfehérvár, 31 néző,  NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Papp, Vandróczki.

Büki TK: Szücs I. – Farkas N. 6, Tamási 3, Lékai 2, Tóth V. 6, Marton D. 1, Gősi 3. Csere: Büki – Zakariás 1, Tóth B. 3, Szabó D. 1, Varga Zs. 2. Edző: Baranyai Enikő.

A fehérvári fiatalok és a bükiek összecsapásának elejét igazi adok kapok jellemezte. Futószalagon jöttek a gólok mindkét oldalon, másfél perc alatt már 3-2-es állást mutatott az eredményjelző. A gyors játék során akadtak eladott labdák, technikai hibák, kihagyott helyzetek is, de ezek benne vannak ilyenkor a pakliban. A hibák ellenére Baranyai Enikő elégedett lehet a lányok teljesítményével, hiszen végig kézben tartották a meccset, a védekezésük, kapusteljesítményük ismét a helyén volt.

Red Velvet KC Budapest–Sárvárfürdő Kinizsi SE 26-25 (15-13). Budaörs, 30 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bálint, Török.

Sárvár: Tömő, Dávid (kapusok), Németh H., Barcza 5, Gerencsér, Kiss V., Horváth I. 3, Oláh N. 4, Molnár Zs. 3, Ács 7, Gutecz 3. Edző: Skoda Bence.

Szoros kiélezett meccset hozott a találkozó, amelynek első 20 percében a Sárvár akarata érvényesült, majd a félidő hajrájában fordított a fővárosi alakulat, és kétgólos előnyben vonulhatott szünetre a házigazda. Fordulás után maradt a vezetés a hazaiaknál, akik 3-4 gólos előnyre is szert tettek, megőrizni azonban nem tudták, mert nagy akarással egalizált a Kinizsi. A végjátékban a Red Velvet jobban koncentrált, így otthon tartotta a 2 pontot.

Vasas SC U21–Celldömölki VSE 33-28 (15-16). Budapest, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: ifj. Rácz, Ujhelyi.

CVSE: Szalai N. – Gyurák 2, Győrvári 2, Szecsődi 3, Győrffy 2, Pup S. 4, Pup R. 1. Csere: Horváth D., Erdélyi, Szomorkovits 11, Pál 2. Edző: Erőss Péter.  

Foghíjas kerettel, hat hiányzója nélkül állt ki a CVSE, amely létszámproblémái ellenére a meccs nagy részében teljesen egyenrangú ellenfele volt a fővárosiaknak. A végére elfogytak a vasiak a számukra már tét nélküli találkozón.

Budapesti Honvéd–Szentgotthárdi VSE 36-20 (18-10). Budapest, 65 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Kriskó, Petrik-Varga.

SZVSE: Kovács R., Surányi (kapusok), Zsiros 3, Császár 2, Horváth N., Góth 2, Háklár 2, Rónai 1, Gotthárd 1, Hertelendy 9. Edző: Ernst Attila.

Repülőrajtot vett és lendületet a meccs végéig ki is tartott a hazai alakulatnak, amely a 6. percben már 5-0-ra vezetett. Sok hiányzója miatt csak asszisztálni tudott ezen a találkozón a Gotthárd, amely az első félidőt nyolc, a másodikat pedig 16 gólos hátrányban zárta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában