Véget ért a szezon!

2024.05.27. 08:58

Vármegyei I.: a Haladás mögött a Király zárt másodikként, a Vép lett a harmadik - fotók

A 30. forduló mérkőzéseivel befejeződött a 2023/2024-es vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Az már korábban kiderült, hogy a Haladásé a bajnoki cím, második helyen a Király, harmadikként a Vép végzett.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

Király SE–Csepregi SE 3-0 (1-0). Szombathely-Újperint, vezette: Andrejek Sz.

Király: Horváth Al. – Karvalics (Szabó B.), Takács, Schimmer, Fábián (Csákvári), Kudron (Horváth D.), Németh G. (Czöndör), Rózsás, Horváth An., Halmosi, Potyi (Vass). Edző: Hegyi László.

Csepreg: Takács K. (Jakatics) – Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M. (Reseterics), Simon (Reichardt), Balogh-Sövér, Nika B., Gergye (Törzsök), Lukács, Takács D. (Takács B.). Edző: Steiner Zsolt.

Gól: Schimmer (2), Czöndör.

Egy célja volt a hazai együttesnek, hogy mindenképpen begyűjtse a fontos három pontot. A vendég jól védekezett, de Király háromszor is fel tudta törni a stabil csepregi reteszt. Jár a gratuláció a hazai játékosoknak az egész éves teljesítményükért!

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE–Szombathelyi Haladás II. 2-8 (0-4). Táplánszentkereszt, v.: Mórocz Gy.

Táplán: Gyécsek – Fürdős (Borbás T.), Vass, De Paula A., Rosner G. (Rosner M.), Dvorschák, Gyurcsányi, Németh N., Markó (Nagy M.), Polyák (Buzás), Szakály. Edző: Borbás János.

Haladás II.: Molnár-Végh – Kopácsi B., Losontin, Markó (Abért O.), Kopácsi Á., Abért B., Stifter (Garai), Csörnyei, Faggyas, Takács-Földes, Udvardi (Varga R.). Edző: Horváth András.

Gól: Rosner G., De Paula A., ill. Udvardi (2), Faggyas (2), Markó, Takács-Földes, Csörnyei, Kopácsi Á.

Mind a két csapat felvállalta a nyílt, támadó futballt – jó iramú, élvezetes meccset vívtak a felek. Mindkét kapu előtt adódott helyzet, erővel jobban bírta a vendég – végül megérdemelt győzelmet aratott. A tápláni csapat gratulál volt játékosának, Horváth Andrásnak, aki edzőként bajnoki címre vezette a Haladást!

Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 3-2 (1-0). Szarvaskend, 120 néző, v.: Szabó C.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei L. (Nagy Á.), Velekei B., Tóth A., Jóna (Csillag), Németh T. (Kis-Nemes), Tuboly, Földes, Kopfer, Wolf, Tóth G. Edző: Kovács Kálmán.

CVSE: Osvald – Marsai, Enyingi, Göntér, Szuh (Zsoldos), Gaál, Keszei, Czinder, Berecz (Lőrincz), Szép, Péter. Edző: Takács Gábor.

Gól: Velekei L. (2), Kopfer, ill. Enyingi, Szép.

A helyzetek alapján talán nem érdemtelenül nyerte a hazai csapat a mezőnyben jól játszó Cell ellen. A Szarvaskend SE köszöni Kovács Kálmán vezetőedző hároméves munkáját, aki történelmi 5. hellyel, és 57 szerzett ponttal búcsúzik a csapattól. A Szarvaskend által szerzett 87 gól a harmadik legtöbb a csoportban, csak a Haladás és a Sárvár szerzett többet. Külön büszkeség a szarvaskendieknek, hogy 32-32 góllal a Velekei-testvérek végeztek a góllövőlista élén – akik még a kupában is rúgtak ketten együtt 22 gólt. Dicséret illet minden szarvaskendi játékost az éves teljesítményéért.

Körmendi FC–Büki TK 3-0 (2-0). Körmend, 80 néző, v.: Koronczai C.

Körmend: Sály D. (Balogh) – Holecz, Vilics, Péter (Soós), Molnár L., Sály G. (Németh B.), Pergel, Baumgartner, Sipos B., Nagy Zs., Zimits. Edző: Dobos Sándor.

Bük: Viczmándi – Szabó D., Fehér, Szalai, Kiss B., Horváth B., Németh M., Kossuth, Németh G., Oláh, Redőcs.

Gól: Németh B., Sipos B., Pergel.

Minden bizonnyal Koronczai Cintia hármas sípszava volt az idei bajnokság legutolsó mozzanata, ugyanis 23 percig állt a játék a büki Németh Gergő sajnálatos térdsérülése után. A vendégjátékost mentő szállította kórházba, akinek a körmendiek mielőbbi felépülést kívánnak! A jelentős mezőnyfölényben lévő hazai csapat az első félidő hajrájában tudta csak bevenni a bravúrok sorát bemutató Viczmándi kapuját, de akkor kétszer is – majd a meccs végén is kapuba talált. A végig sportszerű mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem született.

Kiswire-Szentgotthárdi VSE–Söpte SE 1-1 (1-0). Szentgotthárd, 150 néző, v.: Héra Cs.

Szentgotthárd: Dömötör – Muzsi, Horváth D., Soós (Bauer), Sipos B., Mesics - Leiner (Dobos), Dancsecz, Gécsek, Sulics, Bedi, Gyécsek. Edző: Heiter László.

Söpte: Gadavics – Baranyai (Marton, Fogl), Biró, Kovács E., Szabella (Plajszer), Joó, Győrffy, Koronczai, Varga A., Tamás, Vargyas. Edző: Simon Attila.

Gól: Gécsek, ill. Győrffy.

Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt: nagy mezőnyfölényben futballoztak, sok helyzetet dolgoztak ki, de csak egy gól tudtak rúgni – Gadavics kapus nagyszerű napot fogott ki. Fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, sőt, talán a Söpte birtokolta többet a labdát – igaz, a nagyobb helyzetek továbbra is a hazai támadók előtt adódtak. Mégis a 80. percben egyenlített a Söpte, nem érdemtelenül. Az ellentétes félidők alapján a döntetlen igazságos eredmény, de a játék képe, a helyzetek száma alapján a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez.

Alpok Zirkon Vép VSE–Rábapatyi KSK 5-0 (2-0). Vép, 250 néző, v.: Szabó III. Z.

Vép: Bezdi B. – Pogácsás (Bezdi Sz.), Baranyai, Czeglédi R., Niksz, Beke, Tama, Takács Á. (Czeglédy B.), Balikó D., Takács M., Balikó M. Edző: Gombás Péter.

Rábapaty: Király – Bakonyi, Zeke, Dugovics, Horváth M., Nardai, Kovács T., Németh B., Horváth K., Horváth R., Németh G.

Gól: Niksz (2), Bezdi Sz., Balikó D., Takács Á.

Az utolsó fordulóban a hazai drukkerek és a vendég szurkolók is kietettek magukért – nagyszerű hangulatban kezdődött a meccs. A vépi csapat kidolgozott akciókból, míg a Rábapaty kontrákból veszélyeztetett A vépi gárda szemre is tetszetős gólokat szerzett, ilyen arányban  is megérdemelten nyert – és bronzéremmel zárta a szezont.

Vasvár VSE–Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE 3-1 (0-1). Vasvár, v.: Konkoly Z.

Vasvár: Kántor – Sipos, Gotthárd (Vincze B.), Horváth A., Vincze K., Czövek (Németh R.), Dávid, Tausz (Péter), Mikó, Berta, Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Nádasd: Doktor – Horváth B., Péter, Zsoldos (Cservék), Kalamár (Németh J.), Varga M., Major, Dudás, Meskó E., Meskó Á. (Horváth D.), Burka. Edző: Elekes Zoltán.

Gól: Mikó, Gotthárd, Schermann, ill. Varga M.

Rögtön az első percben hátrányba került a Vasvár, és a folytatásban csak nehezen talált fogást a Nádasdon. A második félidőben azonban három pontrúgás után fordítani tudtak a hazaiak,  és begyűjtötték a három pontot.

Sárvár FC–Csákánydoroszlói KSE 0-0. Sárvár, v.: Marton A.

Sárvár: László – Németh Á. (Kovács B.), Könczöl, Biró, Fider, Tokaji, Vajda, Tóth M., Szemes, Sinka, Csonka. Edző: Nagy Dániel.

Csákánydoroszló: Böröndi – Török, Szabó D. (Horváth S.), Takács, Dudás (Márton), Dedics, Düh, Albert, Sárközi, Beke (Danyi), Németh M. Edző: Kurucz Ádám.

A hazai csapat jól kezdett, helyzeteket alakított ki, aztán leszakadt a vihar – hosszú szünet után a műfüves pályán folytatódott a meccs. A vendég jól védekezett, a hazai csapat támadójátéka pedig nem volt hatékony. A szezon végére létszámban megfogyatkozott a sárvári csapat...

A góllövőlista élmezőnye: 1 Velekei Bence (Szarvaskend), Velekei László (Szarvaskend) 32-32 gól, 2. Pruska Dániel Gergő (Haladás II.) 20 gól, 3. Rosner Gergő (Táplán) 17 gól.

Újperintről Hegyi László, Táplánszentkeresztről Borbás János, Szarvaskendről Tompa Róbert, Körmendről Orbán Balázs, Szentgotthárdról Heiter László, Vépről Pajor Tamás, Vasvárról ifj. Sziffer István, Sárvárról Németh József tudósított. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában