kosárlabda

2018.07.19. 20:28

Centert igazolt a Körmend

Az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapatának klubvezetése újabb magas embert igazolt Jonas Zohore Bergstedt személyében.

Tóth Judit

A kosaras Dániában született, de egyik szülője révén elefántcsontparti gyökerei is vannak. A játékos egy napot már eltöltött Körmenden, hogy ismerkedjen a körülményekkel. Berg stedt tudja, hogy az emberek rajonganak a kosárlabdáért a vasi kisvárosban, és néhány videó megtekintésekor meggyőződött arról, hogy kiváló a hangulat a hazai mérkőzéseken. Az 1991-ben született, 210 centi magas kosaras Dánia válogatottjában alapcenternek számít, de négyes poszton is bevethető. Hazájában bajnokcsapat tagja is volt a Bakken Bears játékosaként. Korábban játszott Olaszországban, Svájcban, de Belgiumban, Litvániában, Szerbiában és a spanyol Torrelodones együttesében is szerepelt. Antonis Constantinides, az Egis Körmend vezetőedzője azt mondta, azért esett rá a választása, mert Jonas magasságához képest atletikus és gyors játékra képes. A kosaras minderről szeptember elsejéig győzheti meg végleg a Rábapartiak szakmai stábját. A center szerződése plusz egyéves opciót is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy elégedettség esetén a körmendi klub meghosszabbíthatja a kontraktust a 2019/20-as idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában