Sport

2018.05.21. 17:53

Magabiztosan nyert a SZoESE női gárdája

Magabiztos idegenbeli győzelemmel folytatta az alsóházi rájátszást a SZoESE amatőr NB I-es női kosárcsapata.

Tóth Gábor

Plózer Petra 15ponttal, 13 lepattanóval dupla-duplát ért el Fotó: SZoESE

ELTE-Fortis-Szombathelyi Egyetemi SE 46-65 (26-13, 10-18, 6-20, 4-14). – Budapest, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 19-26. helyért, vezette: Gaál, Lázár Zs.

SZoESE: Pankaczi -, JAKUBOVICS 11/3, Mezősi 4, SZABÓ-HAKLITS 31/21, MOLNÁR 4. Csere: PLÓZER 15 Horváth L. -, Balogh I. -, Soós -, Horváth B. -, Uszkai -, Simon -. Edző: Szabó László.

Plózer Petra 15ponttal, 13 lepattanóval dupla-duplát ért el
Fotó: SZoESE

Tompán, gyenge támadójátékkal kezdett a SZoESE, de főleg a védekezése nem működött – a rengeteg üres kinti dobóhelyzetből öt triplát is szerzett az első negyedben a házigazda. A második játékrészben aztán feljavultak a szombathelyiek, szigorúbb lett a védekezés, pontosabb a támadójáték. Főleg Szabó-Haklits volt elemében, 17 pontig jutott az első félidőben – ezzel a nagyszünetig felzárkózott a vendég. A folytatásban sem lassított a SZoESE, gyorsan átvette a vezetést. Stabil volt a szombathelyiek védekezése, támadásban pedig Plózer és Molnár is feljavult. Nagy tempót diktált a SZoESE, folyamatosan nőtt a különbség. Az utolsó negyedre teljesen elfáradt a vendéglátó, a szombathelyieknél mindenki lehetőséget kapott.

Szabó László: - Nehezen indult a mérkőzés, de nagy küzdéssel sikerült fordítanunk. Úgy, hogy két kezdőjátékosunkat nélkülöztük – így még értékesebb a győzelem. Gratulálok a lányoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában