Hétvége

2011.07.07. 16:48

EFOTT 2011: újdonságok Szolnok-Tiszaligeten

Napfény, Tisza, zenei ínyencségek, fesztiválújdonságok és rengeteg sport. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója az egyetlen fesztivál, ahol nem csak a koncertek, hanem a sportolási lehetőségek is fontos szerepet töltenek be a programban. Így Szolnok-Tiszaligeten garantáltan nem az alvásé lesz a főszerep jövő héten.

Vas Népe

A változatos zenei kínálat mellett rengeteg sportprogrammal várja a fesztiválozókat hazánk legnagyobb hallgatói rendezvénye. A Liget Termálstrand és élményfürdőben, illetve a sport helyszíneken az EFOTT ideje alatt minden nap frissítő reggeli kocogáson, kispályás focimeccseken és zumba órákon is részt vehetnek a fesztiválozók, de lesz lábtenisz, aerobik, valamint frizbee és bootbag, illetve lengőteke is. Csütörtökön az extrém zsákolásoké lesz a főszerep, pénteken pedig sor kerül az EFOTT Kupára, amelyben a vállalkozó kedvűek olyan sportágakban mérkőzhetnek meg, mint a röplabda, az úszás, a vízilabda vagy a kispályás labdarúgás.

A fesztivál ideje alatt a strandbelépést a heti karszalaggal rendelkezőknek az EFOTT biztosítja, a napijegyesek pedig kedvezményes áron válthatnak belépőjegyet. A két egykori villalakó, Anikó és Gigi nemrégiben ki is próbálta a szolnoki strandot, amelynek egyik medencéjében – igaz önszántukon kívül – meg is mártóztak.

Az évről évre más helyszínen megrendezett fesztivál szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy megismertessék a fesztivál vendégeivel a régió jellegzetes ételeit és italait. A remek találkahelyként is funkcionáló EFOTT BORAGORA 2011-ben a Balaton-borrégió mellett többek között a szekszárdi és a tokaji borvidékeket is bemutatja.

További érdekesség, hogy a látogatók Szolnokon is kipróbálhatják vitakészségüket az U26 Vitaszínházban, illetve videóújságírókká válhatnak az U26 Média Workshop-ban. Így az idei EFOTT a felhőtlen szórakoztatás és a sportos aktivitások mellett a kulturális és technikai témák iránt érdeklődőknek is kínál bőven programlehetőségeket.

Az idei EFOTT újdonsága lesz a TakarékPont Csendes Falu is, ahol olyan zenészek adnak csendben koncertet, mint Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duo vagy Jamie Winchester. Magyarországon volt már példa ún. „silent” diszkóra, de koncertre eddig soha. Az Angliából származó ötlet új kihívást jelent a zenészek számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!