Ünnep

2019.06.08. 07:00

25 éves a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola

A Szent Benedek Katolikus Általános Iskola ünnepséggel emlékezett meg alapításának 25. évfordulójára pénteken a művelődési házban.

Budai Dávid

A diákok látványos műsorral készültek a jubileumi ünnepségre, amit a művelődési központban rendeztek

Fotó: Ohr Tibor

A Nagyboldogasszony-kegy­templomban tartott hálaadó püspöki szentmise után a KMKK színháztermében adtak műsort az iskola mostani és egykori diákjai, ott hirdették ki az évforduló alkalmából kiírt rajzpályázat eredményeit is, adták át a díjakat a legjobbaknak. Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: választókerületének 10 ezer főt meghaladó három nagyobb városában: Kőszegen, Sárváron és Celldömölkön is működik egyházi iskola.

Az adott települések polgárai felekezettől függetlenül, mindhárom intézmény esetében tisztelik és elismerik azt a nevelési tevékenységet, ami az egyházi iskolákban folyik. Köszönetét fejezte ki azoknak, akik a rendszerváltás után megteremtették a lehetőségét annak, hogy folytatni lehessen azt az utat, amely 1948-ban a kommunista diktatúra miatt megtorpant. Az iskola egyik legnagyobb vonzereje a közösségi jelleg, amely lehetővé teszi, hogy minden diák boldog lehessen – fogalmazott.

A diákok látványos műsorral készültek a jubileumi ünnepségre, amit
a művelődési központban rendeztek
Fotó: Ohr Tibor

A város nevében Fehér László polgármester üdvözölte az ünneplőket, megköszönte a pedagógusok munkáját és emlékeztetett: az iskola egykor alig több mint húsz diákkal kezdte működését, most pedig már háromszáznál is többen tanulnak az intézményben. A jubileum alkalmából Farkas Gábor jegyző, a celli Szentháromság szoborról készült képet adott ajándékba az iskola igazgatójának, Czupor Attilának. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke a megye nevében oklevelet nyújtott át az intézményvezetőnek.

 

Czupor Attila beszédében felidézte a kezdeteket, amikor 1994-ben egy óvodai csoportszobában két lelkes tanító nénivel, 21 kisgyerekkel és a mögöttük álló elszánt szülőkkel elindult az iskola, múlt, iskolaépület, anyagi támogatás nélkül, de tele hittel és bizalommal, mert volt egy pap, aki hitt benne: – Nagy József atyát már nem tudjuk megkérdezni, hogy milyen jövőt remélt az általa alapított iskolának, csak abban bízunk, hogy látva a mai ünnepen minket, elégedettség tölti el a lelkét – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!