kegyhely

2019.10.19. 10:52

Brezjébe, a Segítő Szűz Máriához zarándokoltak

Az apátistvánfalvi Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat zarándokúton járt Szlovéniában.

Civil/Holecz Lajosné

Fotó: Vas Népe/Holecz Lajosné

A Segítő Szűz Mária nemzeti kegyhelyét keresték fel Brezjében, ahol a 45 fős csoport a délelőtt 10 órai szentmisén vett részt. Tóth Tibor atya is közreműködött a szentmise celebrálásában. A templom zsúfolásig megtelt.

A Rába-vidéki zarándokok úgy érezték, hogy Mária befogadja és szeretettel látja őket. Mária segítette őket abban, hogy az oltárhoz való járulás az emberek legszebb találkozása legyen. A prédikáció során az atya többször megszólította a szülőket. Kiemelte azt is, hogy 1996-ban II. János Pál pápa ellátogatott Brezjébe és rózsafüzért ajándékozott a templomnak.

Fotók: Vas Népe/Holecz Lajosné

A templomi énekkar a szentmise befejeztével a Mária oltárnál Mária énekeket énekelt, amibe az ott lévő zarándokok bekapcsolódtak. A csodás gyógyulás reményében rengetegen zarándokolnak el Szlovénia legnagyobb bazilikájába.

A templom mögötti gyönyörű jászol múzeumot is megtekintette a csoport. Bled volt a következő úti céljuk, ahol a szigetre hajókáztak és megtekintették a templomot.

Mária segítségével és hitben megerősödve tért haza a zarándokcsoport.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!