Hírek

2009.02.04. 03:29

Együtt, működve

<b>Kistérségi körkép </b> - Elfogadta idei költségvetését a Sárvár és Kistérsége Társulás Tanácsa, s további fontos kérdésekben is döntött a testület.

Erős D. Zoltán

A kiemelt jelentőségű döntések közé tartozik, hogy két munkatárssal bővítik a munkaszervezet létszámát, tájékoztatta lapunkat Patyi Elemér, a kistérségi társulási tanács elnöke Ennek jegyében pályázatot írnak ki egy főállású oktatási és közművelődési referens munkakör betöltésére. Az elnök elmondta: ennek a státusnak a létrehozását az indokolta, hogy a társulás számára folyamatos feladatot jelent az oktatási intézményekkel va- ló kapcsolattartás, az oktatá-si intézmények létszámának vizsgálata, valamint a pedagógiai szakszolgálati feladatok koordinálása. Ehhez kapcsolódóan a referens munkakörének részét képezi a társulásnál jelentkező szociá- lis, kulturális, közművelődési és sportfeladatokkal történő foglalkozás, továbbá pályázatok készítése, rendez-vények szervezése.

A kistérségi társulás ugyancsak pályázati úton keres főállású belső ellenőrt, aki a jövőben harminc települési önkormányzatnál és azok költségvetési szerveinél végezné el a belső ellenőrzési feladatokat.

A tanács külön keretet hozott létre a települési önkormányzatok rendezvényeinek támogatására. Ez azt jelenti, hogy minden település évente százezer forintot igényelhet a kistérségtől rendezvények szervezésének, bonyolításának finanszírozására. Egyetlen feltétel, hogy falunapi programot nem lehet ebből a keretből finanszírozni.

A kistérségi tanács döntött a kistérségi díjak alapításáról is. Ezek odaítélésével szeretnék elismerni mindazon kiváló munkát végző szemé- lyek munkáját, akik az elmúlt években, évtizedekben a civil közösségekben, az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ellátásban, a közművelődésben, a sportmozgalomban és a közbiztonság területén sokat tettek településükért, a kistérségért. A díjakat olyan személyekről kívánják elnevezni, akik életük során egy-egy területen maradandó értéket teremtettek, tiszteletre méltót alkottak, és ma már sajnos nincsenek közöttünk. E díjak átadására ünnepélyes keretek között évente egyszer, szeptemberben, az önkormányzatok napján kerülhet sor!

Patyi Elemér elmondta azt is, hogy a Vizek sodrásában címmel kistérségi turisztikai kiadványt jelentet meg a társulás, amelyhez még az elmúlt évben sikerült pályázati úton a költségek 50 százalékának erejéig pályázati támogatást szerezni. A kiadvány szerkesztése az idei évre áthúzódott, de várhataóan így is elkészül határidőre.

Referens foglalkozik majdaz oktatási és közművelődési feladatok koordinálásával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!