Hírek

2009.07.09. 02:28

Parlagfű a belvárosban

Szombathely - Parlagfüves akciónk során tegnap újabb, gazzal benőtt területhez látogattunk el. A területen nemcsak a gyom burjánzik, hanem sok az illegálisan lerakott szemét is.

Bajdó Bettina

Több újabb bejelentés is érkezett környezetvédelmi akciónk felhívására, sok olvasó osztja meg velünk információit a parlagfűvel szennyezett területekről. A Tiszta levegőt! Tegyünk együtt a parlagfű ellen! elnevezésű akciónk során már több helyszínre is ellátogattunk. 

Olvasóink bejelentései szerint a belvárosban több helyütt is parlagfűvel borított területek vannak, ezek mindegyikét végigjárjuk majd, az információinkat pedig eljuttatjuk az illetékes jegyzőnek, aki intézkedhet a rendbetétel ügyében.

 

Tegnap délután a Nádasdy Ferenc utcában, a sarokház és a pékség közötti elhanyagolt területen jártunk. A bejelentést tett olvasónkkal a helyszínen találkoztunk, s elmondta, hogy úgy tudják, az önkormányzat tulajdonában van a terület, melyet a helyi busztársaság bérel.

 

- Éveken keresztül gondozták a parkoló környékét, ám tavaly s az idén nem tettek semmit - mondja olvasónk. - Tavaly méteres volt a parlagfű, s a környéken élőket nagyon zavarták a levegőben szálló pollenek. 

Ezenkívül rengeteg a szemét, a buszok oldaláról leszedett plakátok is a földön végzik. A gaz között van egy három méter mély ciszterna, ennek tavaly ellopták a tetejét. Életveszélyes volt, a lakókkal közösen tettünk a tetejére köveket, hogy senki se essen bele. Hiába kértük az önkormányzat segítségét, nem tettek semmit.

 

Az adatokat eljuttatjuk a város jegyzőjének, aki intézkedhet a parlagfű eltüntetése ügyében. Olvasóinktól továbbra is várjuk a bejelentéseket a 94/522-560-as telefonszámon, illetve a parlagfuvasnepe.hu e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!