Hírek

2010.02.25. 13:05

Csipkés edények, látványos gobelinek a Castrum Galérián

Március közepéig látogatható az a Kézműves alkotások címet viselő tárlat, amely a hét elején nyitotta meg kapuit Vasváron a Nagy Gáspár Kulturális Központ Castrum Galériáján.

Vojnovics Viktória

Az időszaki tárlat Perjési Rozália sorkifaludi keramikus alkotásai mellett a Rábahidvégi Gobelin Szakkör tagjaink kézimunkáit is bemutatja. Kiss Melinda, a kulturális központ munkatársa elmondta, hogy a tavaly életre hívott  Hegyháti Toborzón láthatta először a kisváros közönsége a rábahidvégi szakkör tagjainak néhány kézműves alkotását, s ekkor született meg az időszaki tárlat ötlete is.   

A  Castrum Galéria kiállítása  a 2007-ben alakult kézműves kör tagjainak közel negyven munkaját mutatja be a csendéletektől az életképeken át egészen a vallási iheletésű kézimunkákig. 

A művészien válogatott hímzőfonallal elkészített gobelinek mellett a kiállítás különleges színfoltja az a közel húsz fazekas alkotás, mely Perjési Rozália munkáját dícséri. A sorkifaludi alkotó kézműves termékei között a hanyományos használati tárgyak mellett  különleges duplafalú, csipkés edények is láthatóak.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!