Hírek

2010.03.29. 15:22

Az ezeréves Vasvármegyét Káld is ünnepelte

Káldot 2010. március 26-án érték el az emlékfutásban részvevő sportolók, akiket a falu apraja-nagyja várt.

Dominekné Bándoli Bernadett

2010. március 26-án, pénteken ért el hozzánk Káldra az ezeréves Vasvármegye emlékére rendezett futásban résztvevő csapat. A sportolókat a falu lakói és az általános iskolások a Faluház előtt várták.

Simonics Pál polgármester köszöntötte a futókat, majd felkötötte zászlójukra a káldi emlékszalagot. Ezután Dr. Varga Zoltán Vas Megyei Sportigazgató üdvözölte az egybegyűlteket és díszoklevelet nyújtott át a polgármesternek.

Majd Dr. Varga Zoltán és Simonics Pál a Szent István szobor előtt rótták le tiszteletüket. Az ünnepély után a futók elindultak Vashosszúfalu felé. Az általános iskola diákjai a főutcán követték őket az iskola udvaráig. A vállalkozó szelleműbb diákok Vashosszúfaluig együtt tartottak a futókkal.

Volt, aki Pusztaláncig kocogott, a másik csoport pedig Pusztalánctól Vashosszúfaluig kísérte a sportolókat. Nagyon derekasan helytálltak a diákok, mindenki ügyesen lefutotta a körülbelül 3 kilométeres távot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!