Hírek

2010.04.01. 13:24

Nem tréfa: Diáknap a Puskásban

A Puskás Tivadar Fém,- és Villamosipari Szakképző Iskola diáknapján csütörtökön délelőtt sportoltak, előadásokat hallgattak, vetélkedtek és játszottak a tanulók.

Farkas Eszter

Ez nem  tréfa. Ez a felhívás volt olvasható a Puskás Iskola diáknapi szóróanyagán. A fiatalok ugyanis csütörtkön tartották a Puskás Diáknapot. A tanulók előadásokat hallgathattak, sportolhattak, vetélkedhettek, vagy akár az egész iskola előtt megmutathatták tehetségüket.

Már reggel nyolc órakor gyülekezetek a diákok az iskola ebédlőjében. Az ünnepélyes megnyitó után ki-ki maga dönthette el, hogy a párhuzamosan zajló események közül melyiket választja. A legnagyobb sikere talán a Puskás Gigasztárnak volt, melyen a diákok apró műsorokkal örvendeztették meg társaikat. Volt aki énekelt, volt aki táncolt vagy éppen Besenyő Pista bácsit karikírozta ki. Mindeközben az aulában Kovács Gábor, faragász, avagy a szombathelyi gabroncás járgányait csodálhatták meg a diákok egy előadás kíséretében.

A megelőzés is helyet kapott ezen a napon: a pszichotóp anyagokról, narkomániáról és a fiatalkori bűnözésről hallhattak előadást a tanulók. A diáknapon Darvas Károly, a magyar korona makettjének készítőjével is beszélgethettek a tanulók, de Séfel Ferenc makettművész kiállítását is megtekinthették a fiatalok. 

Az Ilyenek voltunk tanárfelismerő vetélkedőn gyermekkori képekről kellett megállapítani, hogy melyik oktatójuk szerepel rajta. A sport sem maradt el. A diákok csocsó, magasugrás és asztalitenisz bajnokságban mérhették össze erejüket. A  tanulók agytekervényeiket is megtornásztathatták a sodoku, malom és amőba  bajnokságokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!