Hírek

2010.09.19. 20:29

Borban az igazság, borban a vigasz

Szeptember 19-én, szombaton az MMIK Médium Galériájában került sor a Bor és szőlő a képzőművészetben című kiállítás megnyitójára. A látogatók üdvözlése után egy betekintést nyerhettünk az első szőlőábrázolások eredetébe, a bor kultuszába, valamint elmagyarázták magát a borozás fogalmát is.

Tóth Eszter

Milyen is a jó borozás?

Ha nem a lerészegedés, hanem maga a bor élvezete a célunk, mindezt szinte szertartásszerűen kell elvégeznünk. Nem kapkodva, lassan, hogy minden cseppjét kiélvezhessük ennek a „mennyei nedűnek”, hiszen, ha így isszuk a bort, úgy érezhetjük, hogy egy percre megállítottuk az időt, és elhoztuk magunk köré a Paradicsomot.

Mit ér a bor egy kis móka nélkül?

Ugye hogy nem sokat A kiállítás megnyitó befejezéseként és a jókedvű borozgatás alapozójaként a látogatók vidám verseket, valamint népdalokat hallhattak Locskai László előadásában. 

A lényeg pedig csak ezután következett, hiszen egy borral és szőlővel foglalkozó kiállítás megnyitóját nehéz elképzelni az előbb említett ínyencségek nélkül. A nézelődés közben megfáradt vendégeket mennyei lakoma és finom borok tárháza várta. Így nem csak a látványban, hanem az ízekben is gyönyörködhettek.

Kicsit később interaktív művészeti bemutatón vehettünk részt, ahol kipróbálhattuk magunkat az origami-készítés vagy a festés művészetében. Volt, aki meghajtogatta élete legnagyobb papírhajóját, valamint megtanulhattuk, hogy hogyan kell egy négyzet alakú cetliből hattyút varázsolni.

Este, elvileg 20 órától, gyakorlatilag pedig olyan fél 10 körül aztán elkezdődött a mulatság is, ahol a zenét Dj Miraque, valamint Hegedüs Adrián szolgáltatta. A szokásos „diszkólötyögés” mellett megismerkedhettünk néhány táncos fortéllyal is, hiszen a társaságban szinte mindenki tudott táncolni.

Akik lemaradtak volna a megnyitóról azok se szomorkodjanak, ugyanis a kiállítás október másodikáig megtekinthető. Javasoljuk, hogy szakítsatok rá legalább egy fél órát, hiszen szép és értékes alkotások kerültek ki a falakra.

Nem volt hatalmas báli forgatag, mégis ez a barátias, családias hangulat képes volt magával ragadni az embert. Mi nagyon jól éreztük magunkat, és hazafelé menet meg is beszéltük, hogy jövőre is részt veszünk ezen a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!