Hírek

2010.10.27. 21:52

Fővárosi Közgyűlés: a BKV-vezér maradt, a többi cégvezetőt leváltották

A BKV kivételével valamennyi kizárólagos fővárosi tulajdonban lévő cég vezetőjét leváltotta szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

MTI

A teljes városüzemeltetési struktúrát átalakítottuk, megalakítottuk a Budapesti Vagyonkezelő Központ Zrt.-t és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t, létrehoztuk az igazgatótanácsokat és a felügyelőbizottságokat - jelentette be Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve, ígéretéhez híven ezeket a testületeket megnyitották az ellenzék előtt is.
   
Mint mondta, lecserélték a fővárosi közszolgáltató cégek vezetőit, a BKV-t vezető Kocsis István, valamint a három külföldi tulajdonú cég - a Főgáz, a csatornázási művek és a vízművek - felügyelőbizottságának kivételével. Egyúttal jelezte, a három cég privatizációs szerződését felül fogják vizsgálni. Kitért arra, hogy a BKV-nál azért nem volt vezetőváltás, mert "a gyanús ügyek hosszú sora" nem Kocsis István idejében történt.
   
Mint mondta, aki fájlalja a gyors vezetőváltásokat, pártolja, ami az elmúlt négy évben a főváros közszolgáltató cégeinél történt. Szavai szerint mivel "ügyek sorozatáról van szó", hosszú éveken át "tendenciózusan" ugyanazok a bűncselekmények vagy "bűncselekményekkel határos káros folyamatok folytak",  gyanús, átláthatatlan szerződéseket és fiktív tanácsadói szerződéseket kötöttek, a cég vezetésének ezért felelősséget kell vállalnia.
   
Arra a kérdésre, milyen garanciái vannak annak, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a közműcégeknél visszaélés, például az, hogy a város vezetőinek háza előtt kotorták el először a havat, kijelentette: meg fogja adni a lakcímét, hogy az újságírók ellenőrizhessék, nyújt-e neki "különleges szolgáltatást" a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF). Meleg teát is ad majd - tette hozzá -, mert sokáig tart majd, ha az újságírók a hidegben erre várnak.
   
Kiemelte: a garancia az, hogy szétválasztják a megrendelői, végrehajtói és ellenőrzői szerepköröket, és hogy a cégek ellenőrzésében az ellenzék dominál.
   
A közgyűlés szerdán alakította meg a Fővárosi Biztonsági Irodát, amelynek feladata a főváros biztonságának javítása, a főváros vagyonának védelme, valamint "a gazdasági társaságoknál tapasztalható korrupció és más, a város kárára való folyamatok megfékezése". Az irodát a Fővárosi Közterület-felügyelet alapjain hozták létre, új vezetője Pető György lett.

A Budapesti Közlekedési Központ élére Vitézy Dávidot, a Parking Kft. élére Devecz Miklóst, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. élére László Györgyöt, az Enviroduna Kft. élére Wertán Zsoltot, az FKF Zrt. élére Tölgyesi Balázst, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. élére Szőke Lászlót, a Főkert Nonprofit Zrt. élére Szabó Józsefet, a Főkétüsz Kft. élére Lángfy Pált, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. élére Horváth Józsefet, a Főtáv Zrt. élére Fekete Csabát, a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. élére Wohner Zsoltot, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. élére Nagyunyomi-Sényi Gábor Antalt, a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Nonprofit Kft. élére Komáromi Endrét nevezték ki.

OLDALTÖRÉS: A régi Városházán lesznek a közgyűlések jövőre

A régi Városházán lesznek a közgyűlések jövőre

A régi Városházán lesznek a közgyűlések jövőre

A régi Városházán lesznek a közgyűlések jövőre

Az ünnepi közgyűlések kivételével a régi Városházán lesznek a jövő év második negyedévétől a Fővárosi Közgyűlés ülései; a képviselők erről döntöttek a testület szerdai ülésén.

György István (Fidesz-KDNP) főpolgármester-helyettes előterjesztésében emlékeztetett rá: Tarlós István főpolgármester a közgyűlés alakuló ülésén javasolta, hogy "célszerűségi okokból" az ünnepi közgyűlések kivételével a rendes közgyűléseket a a Főpolgármesteri Hivatal Városház utcai épületének Dísztermében tartsák. (A közgyűléseket most a Váci utcában lévő Újvárosházán tartják.) 

Az előterjesztés szerint a közgyűléseket - az ünnepi ülések kivételével - a Városháza Dísztermében tartják 2011. második negyedévétől. Ennek érdekében a díszteremben ki kell alakítani a szavazórendszert és a robotkamerás közvetítő rendszert, valamint a főpolgármesteri sajtótájékoztató termet és a kiszolgáló helyiségeket.
   
Az átalakítás költségeit az Újvárosháza kiszolgáló helyiségeinek korszerűsítésére korábban félretett 40 millió forintból fedezik.  Tarlós István főpolgármester a közgyűlés végén bejelentette: várhatóan november 12-én lesz egy rendkívüli közgyűlés, amelynek összehívását a "közbeszerzési ügyek lejáró határidői" indokolják. November 17-én ünnepi közgyűlés lesz, ahol átadják a díszpolgári címeket, és várhatóan november 24-én rendes közgyűlés is lesz.

OLDALTÖRÉS: Tarlós: Vitézy tehetséges és szakmailag felkészült fiatalember

 

 

 


Tarlós: Vitézy tehetséges és szakmailag felkészült fiatalember

A főpolgármester szerint Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) leendő vezetője "tehetséges és szakmailag felkészült", és ezt az elmúlt négy évben bizonyította is. Tarlós István ezzel a nyilatkozatával kiállt Vitézy mellett, akit Horváth Csaba szocialista politikus alkalmatlannak nevezett a feladat ellátására.

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője a testület szerdai ülésének szünetében azt mondta: Vitézy Dávidot a vezetői tapasztalat hiánya, és fiatal kora miatt nem tartják alkalmasnak a BKK vezetésére.Tarlós István ezzel kapcsolatban arra mutatott rá, hogy "részben" éppen a fiatalítás jegyében történik (a 25 éves) Vitézy kinevezése.
 
A főpolgármester megjegyezte: az, hogy az ellenzék Vitézy "felderítő oknyomozó" tevékenysége miatt haragszik rá, az számára a "legkevésbé sem" ok arra, hogy eltekintsen a kinevezésétől.
   
Vitézy Dávid az MTI-nek azt mondta, majd az idő eldönti, alkalmas-e a megbízatására, és hogy a BKK felépítése után bizalmat kap-e az ellenzéktől. Utalt arra, hogy a szervezet felépítése a következő hónapok feladata lesz, és ebben a munkában számos szakemberrel együtt dolgozik majd.
   
Mint mondta, az lesz a feladatuk, hogy teljesen, "radikálisan" átalakítsák a jelenleg széttagozott közlekedési intézményrendszert, és egy központi irányítás alá vonják. Utalt arra, hogy utoljára 1968-ban nyúltak hozzá a közlekedési intézményrendszerhez. Mint mondta, az elmúlt négy évtizedben a személyautók száma többszörösére nőtt; ezer lakosra akkor 70, ma pedig 360 jut. Eközben azonban a tömegközlekedést használók száma 80 százalékról 50 százalékra csökkent - fűzte hozzá.
   
Elmondta, a cél az, hogy létrejöjjön egy olyan egységes irányítási rendszer, amely felügyeli a közúti, a kerékpáros és a tömegközlekedést. Jelezte: a minta előttük London közlekedésszervezési modellje.
   
A BKK lesz a megrendelője a közösségi közszolgáltatásoknak Budapesten. A következő fél évben a BKV, a fővárosi közlekedési ügyosztály, az FKF, a Parking kft., a Taxi kft. vezetőivel, szakembereivel dolgozzák ki a részletes terveket. A BKV-nak már csak végrehajtási szerepe lesz, míg a BKK feladata lesz, hogy a "menetrendi és tarifakérdéseket összefogja".
   
A dugódíjjal kapcsolatos újságírói kérdésre arra mutatott rá, hogy a főváros korábban kötelezettséget vállalt annak bevezetésére, miután az a 4-es metró európai uniós támogatásának feltétele volt.
   
Jelezte azonban, hogy az előfeltételeket előbb meg kell teremteni, így például a P+R parkolókat kell építeni, valamint a tömegközlekedést fejleszteni.

OLDALTÖRÉS: Horváth Csaba: Vitézy alkalmatlan a BKK vezetésére

 

 

 

Horváth Csaba: Vitézy alkalmatlan a BKK vezetésére

Vitézy Dávid alkalmatlan a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezetésére - jelentette ki Horváth Csaba MSZP-frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének szünetében.

Nem akarják akadályozni a város új vezetőit az új struktúra kialakításában, ugyanakkor súlyos döntésnek tartják, hogy "rapid módon, teljesítményértékelés nélkül" vonták vissza több évtizedes gyakorlattal rendelkező fővárosi cégvezetők megbízását. A főpolgármester és a Fidesz személyes felelőssége, hogy az új vezetők hogyan végzik majd a munkájukat - mondta a politikus miután a közgyűlés szerdán visszavonta a fővárosi cégek vezetőinek megbízását.

Az MSZP frakcióvezetője közölte: Vitézy Dávid a 25. életévét még be sem töltötte, diplomáján még meg sem száradt a tinta, nincs vezetői gyakorlata, ezért kinevezése "a főváros legfontosabb vállalatának", a BKK-nak az élére súlyos tévedés, hiba.
   
Hozzátette: bár ismeri az összes villamostípust, nem ért a vállalatvezetéshez,  "egy perc rutinja nincs" ebben, és "alkalmatlan".  Mint mondta, Vitézy kinevezése arrogáns döntés, és Vitézy "politikai kinevezett", ezt pedig - mint mondta - minden erejükkel akadályozni kívánják, mivel súlyos károkat okozhat a budapestieknek.
   
A közgyűlés szerdán döntött a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Vagyonkezelő Központ létrehozásáról. Ezzel kapcsolatban Horváth Csaba jelezte: mivel nagy horderejű változásokról van szó, amelyek nem garantálják, hogy nem sérül a fővárosiak joga a szolgáltatások hozzáféréséhez, szerették volna, ha a közgyűlés havonta kapna tájékoztatást a központok működéséről, végül abban állapodtak meg, hogy negyedéves beszámolók készülnek. Jelezte: bíznak benne, hogy az átalakítások nyomán a szolgáltatások minősége a budapestiek számára érezhetően javulni fog.
   
A közgyűlés módosította a szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) is, eszerint a jövőben Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester dönthet a fővárosi fenntartású intézmények vezetőinek kinevezéséről, valamint a megbízások visszavonásáról, azaz az úgynevezett személyi kérdésekről.
   
Ilyen mértékű hatalma még Demszky Gábornak (SZDSZ) sem volt az elmúlt húsz év alatt - jegyezte meg Horváth Csaba, aki szerint ez az egyik legsúlyosabb döntés, amit a közgyűlés hozott, ugyanis - mint mondta - a döntés nincs szinkronban azzal, amit a Fidesz az elmúlt években képviselt. Felidézte: a Fidesz korábban amellett érvelt, hogy a közgyűlés dönthessen a személyi kérdésekben, ne pedig a bizottságok. A szocialista politikus szerint a döntésből eredő problémákért a főpolgármester és a Fidesz-frakció lesz a felelős.
   
Horváth Csaba felidézte: Tarlós Istvántól azt kérték, hogy a jövőben - azaz nem az átalakulás periódusában, amikor a szocialisták által is elismerten gyors döntésekre van szükség - "normál üzemmenetben" csak pályázati úton nevezzék ki a vezetőket a fővárosi cégek élére. Erre Tarlós István ígéretet tett.
   
A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a városházi többség elutasította a szocialistáknak a bajba jutott családok megsegítésére vonatkozó javaslatát. Jelezte: már a kampány során azt mondták, benyújtják az átmeneti segítség programját a közgyűlésnek, ami 400 ezer devizahiteles budapesti családnak nyújthatna segítséget, akik közül 60 ezer családnak már a múlt hónapban is 90 napon túli adóssága volt, azaz ha nem lenne a moratórium, ki lehetne őket lakoltatni.
   
Az Országgyűlés által hétfőn elfogadott jogszabály érdemi segítséget nem ad a bajba jutottaknak, ezért lett volna fontos, hogy a közgyűlés vegye napirendjére a budapestiek átmeneti segítség programját - mondta. Hozzátette: tulajdonképpen visszatérítendő támogatással tudnának segítséget nyújtani a bajba jutott fővárosiaknak, amivel azok megőrizhetik otthonaikat és fizethetik törlesztőrészletüket. Azonban - tette hozzá - a városházi többség szerint elegendő az Országgyűlés által elfogadott segítség.
   
Mint mondta, a városvezetés "arra is érzéketlennek mutatkozott", hogy a moratórium letelte után több ezer család kerülhet az utcára, ezt a szociális katasztrófát nem fogja tudni kezelni a főváros ellátórendszere. Hangsúlyozta: a szociális ellátórendszerben egy család gondozása "nagyságrendekkel többe kerül", mint annak megelőzése, hogy elveszítsék otthonukat.

 

OLDALTÖRÉS: Új vezetője lesz a Fővárosi Közterület-felügyeletnek


Új vezetője lesz a Fővárosi Közterület-felügyeletnek


Új vezetője lesz a Fővárosi Közterület-felügyeletnek


Új vezetője lesz a Fővárosi Közterület-felügyeletnek

Új vezetője lesz a Fővárosi Közterület-felügyeletnek csütörtöktől, miután a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésen úgy döntött, hogy a jelenlegi igazgató megbízását azonnali hatállyal visszavonja.

A testület szerdai ülésén úgy határozott, hogy Szabó Mihály József megbízatását aznapi hatállyal visszavonja, ugyanakkor "vészhelyzet információs központ vezetői" munkakört ajánl fel a számára.
   
A közgyűlés Pető Györgyöt nevezte ki a cég igazgatójának határozatlan időre, csütörtöktől.
   
A városvezetés elképzelései szerint a jövőben a Fővárosi Közterület-felügyelet alapjain épül majd fel a budapesti rendészeti igazgatóság.
   
Pető György korábban, még Óbudán Tarlós István polgármester mellett alpolgármesterként tevékenykedett, majd Molnár Gyula újbudai polgármester kabinetfőnöke volt.

 

OLDALTÖRÉS: Megalakították a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t


Megalakították a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t


Megalakították a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t


Megalakították a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén létrehozta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.-t, ez a társaság lesz a felelős a közlekedési kérdések rendszerszintű kezeléséért. A döntést 32 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg.

A BKK fogja előkészíteni és végrehajtani a főváros közlekedési stratégiáját, integráltan irányítja és felügyeli a budapesti közlekedési ágazatokat (különösen a közúti és a közösségi közlekedést), megrendeli és finanszírozza a közösségi és a közúti közlekedési közszolgáltatásokat, fejleszti a város közlekedését, érvényesíti az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság, illetve a gyalogos- és kerékpáros közlekedés szempontjait.
   
A központ emellett "megteremti az egyensúlyt a közlekedési rendszer működtetése és fejlesztése között", egységes finanszírozási rendszert működtet, ellátja a fővárosi tulajdonú közlekedési és közútkezelő szolgáltató cégek tulajdonosi felügyeletét, koordinálja a közúti és a közösségi közlekedést érintő kerületi, önkormányzati, közmű- és egyéb beruházásokat, valamint aktív szerepet vállal a regionális közlekedési együttműködésben.
   
A BKK átveszi a Főpolgármesteri Hivatal közlekedési ügyosztályától a közlekedésszervezési és -fejlesztési feladatokat, a BKV-tól a közlekedésszervezéshez, a megrendeléshez, a forgalomirányításhoz, az értékesítéshez és az ellenőrzéshez, valamint a kiemelt projektek lebonyolításához kapcsolódó feladatokat.
   
A központ az FKF Zrt.-től átveszi a közútkezelés irányításával, megrendelésével, ellenőrzésével és a közúti forgalomirányítással kapcsolatos feladatokat. Emellett a BKK átveszi a Parking Kft. és a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető, Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. teljes feladatkörét.
   
Az átalakítás után a BKV Zrt. tisztán szolgáltat, üzemeltető céggé válik, kizárólagos feladata az lesz, hogy teljesítse a BKK által megrendelt szolgáltatást és biztosítsa az infrastruktúrát.
   
Az előterjesztés indoklása szerint a BKK létrehozása a közlekedésszervezési feladatokon túl hatékony pénzügyi erőforrás-allokációt és kontroll-lehetőséget is teremt, "azaz biztosítja, hogy a közúti ágazat bevételei a finanszírozási hiánnyal küszködő egyéb közlekedési ágazatokba átcsoportosíthatóak legyenek.
   
Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester korábban már jelezte: a BKK-t Vitézy Dávid, a Városi- és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) 25 éves szóvivője irányíthatja majd.

OLDALTÖRÉS: Fővárosi Biztonsági Irodát alapítottak

 

 

 

 Fővárosi Biztonsági Irodát alapítottak

Fővárosi Biztonsági Irodát alakított a Fővárosi Közgyűlés szerdán, az iroda feladata a főváros biztonságának javítása, a főváros vagyonának védelme, "a gazdasági társaságoknál tapasztalható korrupció és más, a város kárára való folyamatok megfékezése".

Az iroda alapítására Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester tett javaslatot a közgyűlésnek. Előterjesztésében emlékeztetett arra, hogy A nemzet fővárosa címet viselő programjában foglaltaknak megfelelően az új városvezetés célja a város biztonságának javítása, a főváros vagyonának védelme, valamint "a gazdasági társaságoknál tapasztalható korrupció és más, a város kárára való folyamatok megfékezése". Ezért javasolta a Fővárosi Biztonsági Iroda Nonprofit Kft. megalapítását.
   
A társaság székhelyét a Fővárosi Közterület-felügyelet Akadémia utcai központjában javasolta kialakítani Tarlós István. Javasolta azt is, hogy a társaság alaptőkéje 10 millió forint legyen.
   
A 34 tagú közgyűlés 31 igen szavazattal elfogadta az előterjesztést.
   
Az előterjesztés mellékletében a főpolgármester úgy fogalmaz: "Jelenleg a Fővárosi Önkormányzat mint tulajdonos nem működtet olyan kontrollmechanizmust, amelynek segítségével a tulajdonos folyamatosan felügyeletet gyakorolhatna, és biztonságvédelmi szakmai irányítást végezhetne annak érdekében, hogy így biztosítsa a kisebb értékű, de gyakori dolgozói lopást vagy erőforrás-pazarlást, illetve a közép- és felső szinten tetten érhető korrupciós cselekményeket offenzíven megelőző, akadályozó, korlátozó, illetve ezeket megszakító hatékony önkormányzati vagyon- és gazdaságvédelmi tevékenységet".
   
Arra az átmeneti időszakra, amíg az önkormányzati tulajdonú társaságoknál nem lesz uralkodó az olyan menedzsmenttevékenység és vállalatbiztonsági felfogás, amely "saját jogon" hatékonyan gátja lehet az önkormányzati vagyont "pazarló módon vagy fondorlatosan károsító" munkahelyi magatartásnak, a közgyűlés létrehoz olyan fővárosi biztonsági szervezetet, amely felügyeli és szakmai irányítással garanciális biztosítékul szolgál a jogszabályokban előírt vagyonvédelmi kötelezettségek minőségi megoldására - olvasható az előterjesztés mellékletében.

 

OLDALTÖRÉS: Létrehozták a Budapesti Városüzemeltetési Központot


Létrehozták a Budapesti Városüzemeltetési Központot


Létrehozták a Budapesti Városüzemeltetési Központot


Létrehozták a Budapesti Városüzemeltetési Központot

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén létrehozta a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.-t annak érdekében, hogy magasabb szintre emeljék "a városüzemeltetés legfontosabb vállalatainak" szakmai irányítását és javítsák a cégek működésének hatékonyságát. A javaslatot egyedül az LMP képviselői nem támogatták, ők tartózkodtak a szavazásnál. 

Az előterjesztést jegyző Tarlós István emlékeztetett rá: programjában a korábbi gyakorlattól gyökeresen eltérő városüzemeltetési modellt hirdetett meg. Mint írta, jelenleg a városüzemeltetésben nincs integrált stratégia, "a főváros a közműszolgáltató gazdasági társaságok tekintetében nem fejt ki ellenőrző tevékenységet, ezen társaságok piaci részvételét semmilyen módon nem segíti, ahogyan számukra - ésszerű működésük kereteit megteremtendő - stratégiát sem alkot. A főváros a közmű-szolgáltató cégek irányában tehát nem nyújt tulajdonosi támogatást, és nem valósít meg érdemi tulajdonosi kontrollt sem". Emiatt pedig véleménye szerint át kell alakítani a városüzemeltetés rendszerét.
   
Az előterjesztés szerint a BVK "a város mindennapi üzemszerű működése tudatos szervezésének és irányításának megteremtése érdekében megvalósítja a fővárosi közüzemi és közmű-közszolgáltatásokat, valamint a nem közlekedési célú egyéb közszolgáltatásokat végző vállalatok tulajdonosi irányítását és ellenőrzését".
   
A BVK és az abba bevont cégek vállalatcsoportként működnek, amelyben a BVK-é lesz az irányító szerep. A vállalatcsoport létrehozását - olvasható az előterjesztésben - az indokolja, hogy a hozzá tartozó egyes társaságok üzleti céljai a csoport egészének üzleti érdekeihez igazodjanak. A BVK feladata lesz a tagvállalatok ellenőrzése, irányítása, a vállalatcsoport működésének optimálissá tétele, a tagvállalatok működési hatékonyságának növelése és "a csoport nagyságából adódó piaci előnyök" érvényesítése.
   
A vállalatcsoport tagja lesz a BVK mellett a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt., a Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Zrt., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit (Főkert)Zrt., a Fővárosi Kéményseprőipari (Főkétüsz) Kft. és a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.
   
Emellett a BVK feladata lesz a tulajdonosi képviselet ellátása a vegyes tulajdonú cégekben, mint a Fővárosi Gázművek Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., a Budapest Dísz- és Közvilágítási Kft., a Budapesti Szennyvíztisztítási Kft., a Nagybani Piac Zrt., és az Enviroduna Kft.
   
Horváth Csaba MSZP-frakcióvezető a vitában azt kérte, mivel igen nagy horderejű kérdésről van szó, készüljön tájékoztató minden közgyűlésre az átalakítás állásáról. Tarlós István szerint ezt elég lenne nem havonta, hanem negyedévente elkészíteni, amit Horváth Csaba el is fogadott.
   
Hanzély Ákos (LMP) azt hangsúlyozta, egyetértenek a javaslat céljával, de számos kérdés (például a számonkérés módja és a pénzügyi rendszer) nem világos számukra, ezért kérték az átalakítás koncepciójának részletesebb kidolgozását. Tarlós István azt válaszolta, hogy a koncepció alaposan ki van dolgozva a főpolgármester-jelölti programjában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!