Hírek

2011.05.06. 15:33

Rágcsáló-ügy: minden Tesco áruházat ellenőriznek

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elrendelte, hogy hétfőtől ellenőrizzék az összes magyarországi Tesco-áruházat - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája.

MTI

Az átfogó vizsgálatot azt követően rendelte el a miniszter, hogy sajtóhírek szerint több Tesco-áruházban nem tartják be a higiéniás előírásokat, s emiatt sok helyen rágcsálók telepedtek meg az üzletekben. 

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szakemberei ezért átfogó vizsgálatot indítanak, hogy megbizonyosodjanak arról, igazak-e a sajtóban megjelent hírek, illetve a Tesco áruházakban betartják-e az előírásokat.

 Az élelmiszer-biztonság megteremtése érdekében lényeges a rágcsálók megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozása. A jogszabályok értelmében valamennyi élelmiszer-vállalkozónak hatékony rovar- és rágcsálóirtási programot kell alkalmaznia a telephelyén, illetve az üzletében - tartalmazza a minisztériumi közlemény.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!