Hírek

2012.06.27. 17:49

Két keréken egy héten át Nyugat-Pannóniában

Kőszeg - Szerda délután Kőszegre, a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontba érkeztek a PaNaTOUR osztrák, magyar túrázói.

Némethy Mária

Kedden mutatták be az osztrák-magyar projektfelelősök a PaNaNet EU-projektet, s az azon belül megrendezett  PaNaTOUR kerékpártúrát.

A túra célja, hogy Burgenland és Nyugat-Magyarország lakói megismerjék természetvédelmi területeik sokszínűségét, értékeit. A hétfőtől szombatig tartó túra során Nyugat-Pannónia mind a négy nemzeti parkját és natúrparkját is vezetett kerékpártúrán fedezhetik fel. A részvétel ingyenes.

A túra hétfőn közös evezéssel indult a Lajtán, szombaton délben ér célba a Mura menti Kerkaszentkirályon. Közben a túrázók gyönyörű tájakon kerékpározva megismerhetik a nemzeti- és natúrparkok látnivalóit, izgalmas programkínálatait, betekinthetnek az ökoturisztikai fejlesztésekbe is.

- A PaNaNet projekt keretében megkezdődött egy régóta kézenfekvő lehetőség kihasználása, mégpedig az osztrák-magyar határtérség védett területeinek, nemzeti- és natúrparkjainak hálózati együttműködése. A növény- és állatvilág ilyen sokszínűsége, a természeti látványosságok, kínálatok közös bemutatása és értékesítése jó lehetőségeket kínál a vidéki térségek számára - hangsúlyozta Básthy Béla, a Magyar Natúrparkok Szövetségének elnöke.

- Mint a régióért felelős turisztikai szakember nagyszerű kezdeményezésnek tartom a PaNaNet projektet. A határtérség ökoturisztikai kínálatának közös marketingjével újabb erős lábat kap régiónk idegenforgalmi kínálata - emelte ki Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. regionális vezetője.

A Bechtold István Látogatóközpontban az alpannonia és IGEN projekteket mutatták be, majd ezt követően a résztvevevők Cák és Velem érintésével elkerekeztek Bozsokra, ahol tegnap megszálltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!