Hírek

2012.08.01. 12:08

Karácsonyra újulhat meg a körmendi állomásépület

Augusztustól decemberig rohamtempóban fejezi be a GYSEV Zrt. a körmendi állomásépület felújítását. A munkálatok végéig ideiglenes, az utasok számára is fedett pénztárkonténert telepítenek az épület elé.

Vas Népe

Utolsó szakaszába lépett a körmendi állomásépület korszerűsítése. Részben uniós támogatásból megkezdődött az állomásépület földszintjének átfogó felújítása, amelynek eredményeként decembertől modern, kényelmes és utasbarát állomás szolgálja ki a vonattal, illetve a Vasi Volán járataival közlekedőket.

A felújítás központi eleme az új pénztárcsarnok kialakítása, amely egyszerre szolgálja ki a vonattal és busszal útnak indulókat. A korábbinál tágasabb lesz az előcsarnok is, az épület keleti oldalán pedig új, modern mosdókat épít a vasúttársaság. A várakozás perceit megkönnyítendő a GYSEV Zrt. saját üzemeltetésű kávézót is nyit az épületben, ahol az utasok jó kiszolgálás mellett kényelmesen tölthetik el a járatok indulásáig hátralevő perceket. A patinás épület korábban megkezdődött megújítása idén tehát befejeződik, a vasúttársaság ugyanis saját költségén rendbe hozza az épület vasút felőli homlokzatát is, hogy a műemlék jellegű pályaudvar méltóképpen jelenítse meg Körmend városát az utazók előtt.

A felújítási munkák az év hátralevő részében kényelmetlenségeket okozhatnak az utazóközönségnek, de a GYSEV Zrt. mindent elkövet annak érdekében, hogy az utasok a megújuló épület decemberi átadásáig is zökkenőmentesen, a lehető legkényelmesebben vehessék igénybe a vasúti szolgáltatásokat. Ennek érdekében a GYSEV Zrt. augusztusban ideiglenes konténert telepít az épület elé. Az utasok ebben a helyiségben vehetik át átmenetileg a jegyeiket, a pénztárak szomszédságába pedig az új állomás megnyitásáig két mobilvécét telepítenek.

A GYSEV Zrt. célja, hogy a társaság vonalainak, állomásainak és menetrendjének megújulásával, valamint P+R és B+R rendszerek kialakításával előmozdítsa a háztól házig tartó közlekedést, és minél több utasnak hozza meg a kedvét a gyors, pontos és kényelmes tömegközlekedéshez, ami – különösen a magas benzinárak idején – árban is versenyképes az autózással. A körmendi beruházással a GYSEV Zrt. bebizonyítja, hogy van értelme a tömegközlekedésbe invesztálni, hiszen ausztriai példák is igazolják, hogy az emberek szívesen választják a közösségi közlekedést a drágább autózással szemben, ha magas színvonalú kiszolgálást kapnak.

Ennek érdekében az állomásépület felújítása után a társaság az idén elkészült kiviteli tervek alapján jövőre 43 férőhelyes személygépkocsi-parkolót és 180 férőhelyes kivilágított kerékpártárolót épít. A körmendiek régóta nehezményezik, hogy néhány éve elbontották a város vasút által elválasztott részeit összekötő gyalogos-felüljárót. 2013-ban a társaság ezt a problémát is orvosolja: a régi felüljáró helyére modern, liftekkel is ellátott gyalogoshíd épül, amelynek engedélyezése a közeli hetekben zárul le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!