Hírek

2012.09.24. 10:39

A szolgáltató tévedett - Húsz-huszonöt embert bosszantott fel levelével a Szova Zrt.

Szombathely - Ingatlan Tulajdonos: így, név nélkül szólította meg ügyfeleit a Szova Zrt. A közelmúltban mintegy ötszáz emberen kérték számon a hulladék elszállítására vonatkozó szerződést. Kiderült: a mintegy ötszáz közül több mint húsz esetben tévedtek.

Nagy Ildikó

Ingatlan Tulajdonos, Szombathely 9700: ez olvasható azon a borítékon címzésként, amit egy szombathelyi férfi kapott. Arra kér, ne írjam le a nevét, nem akarja, hogy packázzanak vele a hivatalok.  Azt javasolja, egyébként is maradjunk a Szova Zrt. megszólításánál, és legyen ő egyszerűen Ingatlan Tulajdonos, így: két szóban, nagy betűvel.

Szóval: Ingatlan Tulajdonosnak azt írta a városi szolgáltató cég, hogy az ingatlana  az adatbázisuk szerint jelen pillanatban nem rendelkezik szilárd hulladék elszállítási szerződéssel. Arra kérik Ingatlan Tulajdonost, hogy e hiányosságot harminc napon belül rendezze, továbbá felhívják a figyelmét , hogy ha e kötelezettségének nem tesz eleget, akkor azt hivatalból jelentik a szombathelyi önkormányzatnak, mivel Ingatlan Tulajdonos e tettével kirívóan közösségellenes magatartást tanúsít az ilyen és olyan számú önkormányzati rendelet értelmében.  Az önkormányzat pedig - mint eljáró hatóság  - akár 150 ezer forint közigazgatási bírsággal sújthatja Ingatlan Tulajdonost.

Ingatlan Tulajdonost annyira sikerült megijeszteni ezzel a levéllel, hogy menten megtalálta a szemétszállítási díj befizetését igazoló szelvényt, amivel annak rendje és módja szerint be is ballagott a Szova ügyfélszolgálatára, ahol aztán kiderült, hogy a cég adatbázisa szerint nincs mulasztása. Ingatlan Tulajdonos elárulja: jogkövető állampolgárként   nagyon rosszul tűri, ha ok nélkül számon kérik és bírsággal fenyegetik, ezért is mesélte nekünk a történetét.

Csonka György, a Szova Zrt. egységvezetője tőle és a többi, hasonló cipőben járó Ingatlan Tulajdonostól  is  elnézést  kér a tévedésért.

A közszolgáltatást végző önkormányzati cég illetékese kérdésünkre elárulta azt is, hogy a legyártatott mintegy 1600 darab egyenlevélből körülbelül ötszázat küldtek ki. (Megkérdeztem: a többit tartalékolták.) A levelet azoknak küldték ki, akik  az adatbázisuk szerint  vagy nem rendelkeznek szilárd hulladék elszállítására vonatkozó szerződéssel, vagy pedig szüneteltetik a szolgáltatás igénybevételét.

 - Tévedni emberi dolog - kommentálta a történteket  az egységvezető Ingatlan Tulajdonos esetét hallva, majd  elárulta azt is, hogy húsz és huszonöt között lehet azoknak a szombathelyieknek száma, akik tévedésből kapták meg a levelet. Tőlük lapunkon keresztül  kér  elnézést az önkormányzati vagyonhasznosító és városgazdálkodási cég egységvezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!