Hírek

2012.09.26. 07:28

Elhárítják a balesetveszélyt Répcelakon

Répcelak - Háromállásos buszváró, gyalogjárda épül az Arany János utcában. Emellett több helyütt is végeztetett járdafelújítást, közterületi rendezést az önkormányzat az elmúlt félévben.

Simon Erzsébet

A környező községekből érkező autóbuszok az Arany János utcában, a Helytörténeti Múzeum és a Szent István katolikus templom közötti szakaszon várakoznak a menetrend szerinti indulásig. Az utcában azonban várakozóhely mindeddig nem volt kiépítve. Buszmegálló az utca Petőfi utca irányában lévő  kanyar után található. A buszjáratokon  nagyrészt a környékbeli települések iskolásai utaznak. A rendezetlen buszállások miatt azonban a járművek megközelítése, a le-  és felszállás balesetveszélyes. Ennek elkerülése érdekében döntöttek úgy a város vezetői, hogy az Arany János utcában háromállásos buszvárót alakíttatnak ki, továbbá gyalogjárdát építenek - tájékoztatott Mérgesné Stampf Ildikó, a polgármesteri hivatal  műszaki csoportvezetője. A munkálatokat hamarosan befejezik. Végeztek már azzal a beruházással is, amely a sajtgyár gyalogos megközelítésén javít. A COOP üzlettől a sajtgyár kerítése melletti szakaszon újult meg a járda két méter szélességben, több mint száz méter hosszan. A teljes felületet aszfaltburkolattal látták el.

Útjavításokat végeztek a temetői út teljes keresztmetszetében, a Bartók utcai vasúti átjárónál, a vasútállomás előtt, a sporttelep parkolója előtt, a József Attila utcában az óvoda, illetve az iskolai parkoló  előtt. A város területén mintegy 1,2 kilométernyi szakaszon útpadkát is helyreállítottak. A temető kerítése előtti hetven méteres részen egy kiemelt  szegéllyel övezett füves - később cserjékkel beültetendő - területet alakítottak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!