Hírek

2012.09.11. 17:35

Huszonnégy új állampolgár tett esküt Szombathelyen

Szombathely - Huszonnégyen tettek kedden délelőtt állampolgársági esküt a városházán. Köztük volt Braniszlav Jancsikin, a Falco-Szova KC játékosa is.

Bajdó Bettina

A magyar állampolgárság  az állampolgársági eskü letételével szerezhető meg. Ma délelőtt huszonnégyen gyűltek össze a városháza házasságkötő termében, hogy magyar állampolgárok lehessenek. A megjelenteket dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte, majd elmondta, hogy nagy nap ez a mai. Hozzátette, vannak az ember életében olyan meghatározó pillanatok, amelyek a sorsot és a jövőt is megváltoztathatják. Ilyen pillanat például a születés, amikor először megyünk iskolába, amikor házasságot kötünk, illetve családot alapítunk. S nem utolsó sorban, ilyen meghatározó pillanat az állampolgársági eskü letétele is. A polgármester hangsúlyozta, ez egy felejthetetlen nap, s megköszönte a megjelenteknek, hogy ezt a közösséget választották Magyarországon.


A köszöntő után az eskü szövege következett.  A huszonnégy megjelent között volt ukrán, román és szerb állampolgár is. Esküt tett a Falco-Szova KC játékosa, Braniszlav Jancsikin is. A megjelentek megesküdtek arra, hogy Magyarországot a hazájuknak  tekintik, hogy  az ország  hű állampolgárai lesznek. Továbbá arra, hogy az alkotmányt és a törvényeket tiszteletben tartják és megtartják. Megfogadták, hogy hazájukat erejükhöz  mérten megvédik, képességeikkel megfelelően szolgálják. Az ünnepség végén felcsendült a Himnusz, majd a polgármester sikerekben gazdag életet kívánt Magyarország legújabb állampolgárainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!