Hírek

2012.09.21. 05:59

Nyolcszáz új munkahely létesül Szentgotthárdon (fotókkal, videóval frissítve)

Szentgotthárd – Orbán Viktor miniszterelnök és Thomas Sedran, az Opel ügyvezető igazgatója avatták fel az Opel Magyarország Kft. új, flexibilis motorgyárát. A fejlesztésnek köszönhetően közvetlenül 800 új munkahely jön létre a gyárban.

Kiss Tamás

Pontosan 150 évvel az Opel cég megalakulása, 20 évvel az első magyar Astra elkészülte és két évvel az új magyarországi projekt hivatalos bejelentése után elkészült Szentgotthárdon az Opel új motorgyára. Az egyedülállóan rugalmas technológia miatt Flex gyárnak hívott, 30 ezer négyzetméteres létesítmény ünnepélyes avatóján Solt Tamás, az Opel Magyarország Kft. gyárigazgatója arra hívta fel a vendégek figyelmét, hogy a bevezetett új gyártástechnológiának köszönhetően naprakészen lehet a piaci igényekhez igazítani a termelést.

A galériáért kattintson a képre!

 

Thomas Sedran, az Opel ügyvezető igazgatója rámutatott, hogy a szentgotthárdi beruházás kiemelkedően fontos eleme az Opel termékoffenzívájának, s arra is kitért, hogy a szentgotthárdi gyárban, amely a világ egyik legfejlettebb gyárává vált, három különböző motorcsalád egy gyártósoron készül majd. A sikeres próbaüzem után az év végén indul a sorozatgyártás, amely a teljes felfutás után évi félmillió motor előállítására lesz képes. Az Opel 500 millió eurót invesztált Szentgotthárdon és ezzel közvetlenül nyolcszáz új munkahelyet teremt. Az Opel ügyvezető igazgatója aláhúzta: a Flex motorgyár komoly szakmai felkészültséget kíván a dolgozóktól, ennek megfelelően a jól képzett magyar munkaerő is fontos szerepet játszott abban, hogy a beruházás Szentgotthárdra került. Thomas Sedran végül megköszönte a kormányzati támogatást (az állam 5,5 milliárd forinttal járult hozzá a beruházáshoz), s mint mondta: az Opel továbbra is a magyar gazdaság hajtómotorja kíván lenni.

Ünnepi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök először arról szólt, hogy a beruházás nyomán több száz családnak lett biztos a jövője, s köszönetet mondott azért, hogy a válság dacára az Opel Magyarországon nem leépítésben, hanem fejlesztésben gondolkodott. Orbán Viktor szerint ez jelentős részben a dolgozók érdeme, akik világszínvonalú munkával vívták ki azt, hogy az Opel itt építette fel az új gyárát. Beszédében a kormányfő kitért arra, hogy az új motorgyár átadása reménykeltő irányt mutat a bajban lévő, továbbra is válsággal küzdő Európának is, megítélése szerint ugyanis a kontinenst éppen Németország és Közép- Európa egyre jobban mélyülő együttműködése mentheti ki a bajból.

Videó:


Szenvedélyes munkával

A szentgotthárdi gyár német anyacégét megalapító Adam Opelről szólva Orbán Viktor elmondta: a munkába vetett szenvedélyes hite nélkül aligha sikerülhetett volna a márkát felépítenie. Mindannyiunknak van mit tanulnunk tőle, fűzte hozzá a miniszterelnök, hozzátéve: a kormány hasonló, szívet-lelket beleadó hozzáállással akarja felépíteni az országot. A miniszterelnök szerint az Opel új szentgotthárdi motorgyárával Magyarország fontos tényezővé vált, s újabb komoly lépést tett abba az irányba, hogy Közép- Kelet-Európa egyik autóipari központja legyen. „Szentgotthárdra nemcsak a múltja és a jelene, hanem a jövője miatt is büszke lehet minden magyar”, fogalmazott Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!